Antena LIVE

Cadru medical pe secţia ATI a Spitalului Sibiu, dezvăluiri teribile pentru presa locală: "Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului"

Presa din Sibiu a publicat declaraţiile teribile făcute de un cadru medical care au lucrat pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Sub protecţia anonimatului, acesta a afirmat că toți pacienții care ajung la ATI, deși suferă de insuficiență respiratorie, sunt sedați încă din primele ore. 

De la 08.03.2021, 09:27
Cadru medical pe secţia ATI a Spitalului Sibiu, dezvăluiri teribile pentru presa locală Profimedia / imaginie ilustrativă

"Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vreau, pentru că nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru că am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați.

Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă", aşa îşi începe cadrul medical relatarea despre secția ATI dedicată bolnavilor COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu. 

Acesta a declarat pentru publicaţia locală Turnul Sfatului că nu vrea să-și divulge identitatea de frica repercusiunilor, îi este teamă că și-ar putea pierde dreptul de liberă practică prin încălcarea confidențialității actului medical.

Dar susține că va da declarații procurorilor dacă se va declanșa o anchetă, pentru că tot ceea ce spune poate fi probat.

Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare

Cadrul medical spune cel mai șocant lucru este faptul că toți cei care ajung la ATI sunt sedați din primele ore:

"Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. Cum îți explici că vine din spital un caz. O doamnă operată, «deschisă, închisă» de un chirurg anume. O ciroză hepatică. S-a gândit să o ducă în modular să mai moară unul de COVID. Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare".

El susține că în mod constant seringile automate se încarcă cu Midazolam, Propofol și Fentanyl anestezice și sedative extrem de puternice.

"Eu am intrat cu alt scop acolo. Am intrat prost, nevinovat, plin de energie, cu sufletul curat să ajutăm că m-am săturat de COVID. Și când colo... Eu nu m-am făcut asistent să-i omor prin sedare. Nu vreau ca mama mea să se răsucească în mormânt, să spună «ăsta nu e copilul meu». Din prima zi când am intrat, m-am îmbrăcat și mi s-a făcut rău. Mă închinam, nu-mi venea să cred. Am mers acasă, nu se poate. Salvatorul nu poate fi criminal, el trebuie să salveze vieți.

Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Am văzut oameni care efectiv mor de vii. (...) Nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu. O singură doamnă am văzut că a deschis ochii, intubată fiind, cu sedare în venă. M-am gândit, Doamne, Dumnezeule nu e un doctor să o supraveghem, poate reîncepe să respire singură. Nu. Mi s-a spus să mărim sedarea la maxim și să-i mai băgăm și Midazolam (n.r. - este un medicament cu acțiune de scurtă durată utilizat pentru a induce sedarea, o stare de calm, somnolență sau somn și care înlătură anxietatea și tensiunea musculară), pe lângă Propofol și Fentanyl.

Sunt convinsă că acea femeie a murit de vie. Și altă femeie, și alți bărbați. Ei practic nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați", și-a continuat mărturisirea cadrul medical.

Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat

Cadrul medical a povestit că pacienții sunt legați de mâini și de picioare în momentul în care nu mai pot respira și încep să se agite. 

"Se întâmplă. Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală. (...)

Evoluția COVID asta e: oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni. Când văd sacul ăla negru cu fermoar îmi crește pulsul și tensiunea, brusc. Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat. Au avut aparținători și s-au interesat de ei".

Întreaga declarație a persoanei care susține că a lucrat în Spitalul Județean Sibiu o puteți citi AICI

Florin Neag, manager Spitalul Județean Sibiu: Cei care sunt în alte proceduri de ventilație, nu sunt sedați

"În primul rând, vreau să spun că sunt surprins că într-o astfel de perioadă în care noi toți ar trebui să avem încredere în tot ceea ce înseamnă instituție din sistemul sanitar analizăm astfel de apariții în presă, în sensul de discuții și acuzații expuse în anonimat. 

Cred că este foarte important nivelul de încredere pe care oamenii îl au în cea mai mare unitate spitalicească la nivel județului și din acest motiv, sincer, nu văd de ce o persoană care spune că știe lucruri atât de grave nu și le asumă, în condițiile în care ele sunt adevărate.

Eu am fost personal în zona rosie a ATI-ului din spitalul județean și dotarea și modul în care oamenii se comportă în această secție a spitalului mi s-a părut peste limitele la care te-ai aștepta la un spital din sistemul sanitar din România.

Eu, în momentul în care am intrat în secție, am văzut oameni cu care am putut comunica. În momentul în care oamenii sunt intubați, într-adevăr, acolo lucrurile stau diferit și bănuiesc că în acord cu procedurile medicale să existe și o stare de sedare în momentul în care ai acele tuburi introduse în plămâni.

Dar, cei care sunt în alte proceduri de ventilație, nu sunt sedați", a declarat pentru Antena 3 managerul Spitalului Județean Sibiu, Florin Neag.

Despre bolnavii legați de paturi:

"Sunt probabil doi sau trei medici care iau o astfel de decizie, în condițiile în care, pentru protecția celui care este intubat, este necesară această procedură.

Nu cred că la noi se face altfel decât procedural și din ceea ce am văzut, persoanele care nu sunt intubate, nu sunt legate", a mai spus Florin Neag.

Ți-a plăcut acest articol?

spitalul judetean sibiu
Întrebarea zilei
Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

În vacanţă, în ţară

În vacanţă, în străinătate

Acasă, cu familia

Cu prietenii

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce se mănâncă, de fapt, în prima zi de Paște. Aduce noroc și prosperitate
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Cuvintele din limba română pe care foarte multă lume le folosește greșit. Ce...
Fanatik.ro
Publicat 04.05.2024
Un nou test de sânge poate detecta osteoartrita cu până la opt ani înainte ca...
spotmedia.ro
Publicat 03.05.2024
HOROSCOP FINANCIAR Mai 2024: Zodiile care vor face avere și zodiile care riscă...
Gandul
Publicat 02.05.2024
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii:...
Adevărul
Publicat 04.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii....
CaTine
Publicat 04.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care...
Useit
Publicat 05.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Politicianul care a schimbat cinci partide în zece ani. Plutonul candidaților...
libertatea.ro
Publicat 03.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi...
Medicool
Publicat 04.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024