Mină marină descoperită de polițiștii de frontieră pe plajă, la Sfântu Gheorghe. Plutea în derivă la țărm
O mină marină a fost descoperită, joi, pe plaja din localitatea Sfântu Gheorghe. A fost văzută de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, care executau o misiune în zonă.
De Redactia Observator la 26.01.2023, 14:52- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
UPDATE: “Militarii din Forţele Navale Române execută, joi, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eşuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a ţărmului din Delta Dunării”, au transmis Forţele Navale.
Sursa citată a precizat că potrivit procedurilor operaţionale, şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenţia să fie executată de către echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag. Forţele Navale au menţionat că misiunea se află în curs de desfăşurare, militarii EOD au început deplasarea, din garnizoanele Constanţa şi, respectiv, Babadag, în jurul orelor 13.15-13.30, spre locaţia indicată de poliţiştii de frontieră.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în timpul unei misiuni, pe plaja din zona localităţii Sfântu Gheorghe, o mină marină.
"În data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe. Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm. Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu", a transmis Poliția de Frontieră într-un comunicat.
- Marina bulgară a dezamorsat marți o mină marină care plutea în derivă. O alta, aflată la 200m de mal, a fost...
- Ucraina este "cel mai mare teren minat din lume". Premier: Rusia ţinteşte infrastructura în zone dens populate
- Rusia neagă că a minat centrala Zaporojie. ISW: Ştirea cu generalul rus care ameninţă că distruge centrala este...
Marina bulgară a dezamorsat o mină marină care plutea în derivă. O alta, aflată la 200 m de mal, a fost neutralizată luni
Forțele navale bulgare au dezamorsat marţi o mină care plutea în derivă pe mare, în apropierea coastelor sale, după ce şi luni au neutralizat o altă mină, a anunţat Ministerul Apărării de la Sofia. Oficialii bulgari au precizat că forțele navale au fost alertate luni seara târziu de echipajul unei barci cu motor care naviga sub pavilion ucrainean. Obiectul exploziv a fost observat la aproximativ 14,8 mile marine est de coastă, în apropierea Capului Kohan.
Mai multe zone din Marea Neagră au fost minate după ce Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie. România, Bulgaria şi Turcia au echipe speciale de scafandri care au dezamorsat mai multe mine ce pluteau în derivă în apele lor. De la începutul războiului, Turcia, România, Bulgaria şi Ucraina au distrus aproximativ 40 de mine în apele din vestul Mării Negre.