Oile au mâncat sarea de la deszăpezire de pe drumul european care leagă Sălajul de Cluj
Este foarte clar că nu avem noroc la drumuri, nici măcar atunci când există toată bunăvoinţa. S-a văzut asta pe porţiunea de drum european care leagă Sălajul de Cluj. Zeci de oi au blocat şoseaua, după ce, pe carosabil, a fost împrăştiată sare.
De Redactia Observator la 08.01.2019, 16:52Este foarte clar că nu avem noroc la drumuri, nici măcar atunci când există toată bunăvoinţa. S-a văzut asta pe porţiunea de drum european care leagă Sălajul de Cluj. Zeci de oi au blocat şoseaua, după ce, pe carosabil, a fost împrăştiată sare. Animalele nu au putut fi convinse să plece de acolo, până nu au terminat de curăţat şoseaua.
Zeci de şoferi nu au mai putut înainta. Cum ciobanul nu era de găsit, oamenii au încercat să alunge animalele tradiţional, cu claxoane.
A fost însă în zadar. Puşi în faţa unei situaţii mai puţin obişnuite, drumarii spun că nu există soluţii. Legea nu obligă montarea de garduri pe marginea drumurilor naţionale şi europene. Oficialii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii găsesc momentul potrivit pentru o glumă.
CNAIR: Se dovedeste clar ca imprăştiem material antiderapant pe şosele având în vedere că până şi oile au constat acest lucru. Ling sarea de pe asfalt, acum nu ştiu cât de sănătos e acest lucru.
Soluţii ar fi ca ciobanii să îşi ţină oile pe câmp, nu să le lase nesupravegheate pe şosele.
Legea spune însă cu totul altceva atunci când vine vorba de şoselele de mare viteză. Este obligatorie securizarea lor cu garduri metalice.
Vara trecută, pe autostrada Sebeş-Sibiu urşii se plimbau nestingheriţi pe benzile de circulaţie. Atunci şoferii atrăgeau atenţia asupra pericolului. Pe autostrada Soarelui nu puţine au fost situaţiile când şoferii au împărţit benzile de circuţie cu animalele.
Lipsa gardurilor este pusă, deseori, şi pe seama hoţilor care au făcut o afacere din furtul plasei de protecţie, de pe marginea şoselei.