Poliţia din Dâmboviţa neagă că ştia de faptul că staţia GPL din Crevedia funcţiona ilegal: Nimeni nu a făcut vreo sezizare
Explozia din Crevedia. Poliţia din Dâmboviţa a negat informaţiile potrivit cărora cunoştea situaţia staţiei de GPL care funcţiona ilegal la Crevedia şi a transmis nu au fost înregistrate sesizări, petiţii, informări sau audienţe de la cetăţeni sau alte instituţii. Oamenii care locuiau în vecinătatea staţiei şi care au simţit miros de gaze, ar fi făcut numeroase sesizări pentru că se temeau că oricând aceasta ar putea sări în aer. Ar fi depus plângeri inclusiv bărbatul care a făcut infarct după ce şi-a văzut soţia cuprinsă de foc.
De Redactia Observator la 28.08.2023, 16:04Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa respinge informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora ar fi avut cunoştinţă despre activităţile economice desfăşurate de administratorul staţiei GPL din Crevedia şi atrage atenţia că nu a fost sesizat despre operaţiunile comerciale desfăşurate de către operator.
Potrivit IPJ Dâmboviţa, din anul 2020, momentul în care societatea care administra staţia GPL nu a mai deţinut autorizaţie de securitate la incendiu şi a fost nevoită să declare închiderea punctului de lucru din localitate, nu a fost înregistrată nicio sesizare legată de activitatea acesteia.
"Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, cu privire la anumite sesizări transmise Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, precum şi cu privire la utilizarea unei autospeciale de poliţie neinscripţionată, în proximitatea producerii evenimentului din localitatea Crevedia, Compartimentul Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele: Începând din anul 2020 şi până în prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, nu au fost înregistrate sesizări, petiţii, informări sau audienţe de la cetăţeni sau alte instituţii, referitoare la activitatea desfăşurată la imobilul unde s-a produs tragicul eveniment din localitatea Crevedia", informează IPJ Dâmboviţa.
IPJ Dâmboviţa respinge în acelaşi timp informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora maşini de poliţie neinscripţionate ar fi fost utilizate în proximitatea staţiei GPL, fapt din care ar fi rezultat că autorităţile aveau cunoştinţă despre operaţiunile comerciale desfăşurate de agentul economic.
- Prima reacţie a firmei care are staţiile GPL din Crevedia: "Suntem preocupaţi de situaţia victimelor"
- Victor Ponta, despre răniţii din Crevedia: Pacienții în stare rea sunt lăsați să moară în ţară. Spitalele...
- Controversa pozelor cu căştile topite ale pompierilor, după explozia de la Crevedia. Arafat vrea să verifice...
- Localnicii din Crevedia se plângeau de mirosul de gaz şi ar fi făcut sesizări. Pompierii continuă şi azi să...
- Pericolul dintre blocuri. La ce distanţă faţă de locuinţe ar trebui amplasate rezervoarele din staţiile GPL....
"De asemenea, încă din anul 2022, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus ca aparatele folosite pentru măsurarea vitezei de deplasare şi supraveghere a traficului rutier să fie utilizate doar din autospecialele de poliţie inscripţionate, astfel că nu se confirmă afirmaţiile referitoare la faptul că o autospecială neinscripţionată ar fi acţionat în proximitatea imobilului, din localitatea Crevedia", a transmis IPJ Dâmboviţa.
Toţi ştiau de bomba cu ceas de la Crevedia
La aproape 48 de ore de la exploziile catastrofale din Crevedia nimeni nu a explicat până acum de ce acea staţie GPL încă funcţiona, la trei ani de când a fost închisă. Şapte instituţii au fost notificate despre pericol, după ce staţia GPL a fost închisă în urmă cu trei ani.
Patronul depozitului, fiul primarului din Caracal, a avut astăzi o primă reacţie. A trimis un comunicat prin care spune că e "încercat de mâhnire". Iar edilul din Caracal şi-a luat concediu. Pentru a afla câte astfel de staţii periculoase, chiar ilegale, mai sunt în România, autorităţile au demarat controale desfăşurate la nivel naţional.