Antena Meniu Search
x

Video Stația GPL din Crevedia, o bombă cu ceas care a explodat. Toți știau, nimeni nu lua măsuri. Lista neregulilor găsite de autorități

Ilegalităţi, incompetenţă, complicitate sau delăsare a unor autorităţi au dus la explozia de la Crevedia.

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 20:04

Vezi și

Staţia de încărcare cu gaz lichid era o bombă cu ceas - nu avea niciun un fel de aviz sau autorizaţie. Fusese închisă de pompieri în urmă cu trei ani. Firma, care aparţine fiului primarului din Caracal, avea pompe neomologate pe care angajații firmei le foloseau ca să mute gaz dintr-o cisternă în alta. În plus, acestea aveau scurgeri.

Nu era respectată nici distanța legală față de case, de 8 metri, și nici liniile de electricitate, de 10 metri. Locuinţele se aflau la mai puţin de 3 metri. 

În 2020 au fost anunţate şapte instituţii ale statului, printre care Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean, Inspectoratul de Stat în Construcţii sau Agenţia de Protecţie a Mediului. Ce au făcut cu aceste informaţii nu ştim. Probabil au ajuns printr-un sertar.

Toată lumea din Crevedia ştia că acolo se aduc ilegal cisterne şi se transferă GPL

Pe acelaşi subiect

Patronul societăţii, Ionuţ Doldurea, a fost audiat deja de procurori. Tatăl său, Ion Doldurea, a decis în urmă cu puţin timp să se suspende din PSD şi implicit de la conducerea primăriei Caracal. 

Ancheta a fost preluată de Parchetul General. Mai exact de celebrul Marius Iacob, care s-a ocupat până acum de cazurile Elodia şi incendiile de la Maternităţile Giulesti şi Piatra Neamț, dar şi de dosarul Colectiv.  

Nereguli găsite de autorități la stația GPL din Crevedia

- reamplasarea cisternei

- distanţe de siguranţă nerespectate

- folosirea pompelor neomologate 

- scurgeri de carburant

- funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu

- rezervor tip cisternă neomologat

Explozia de la Crevedia, o tragedie ce putea fi evitată

S-a dezlănţuit iadul aseară, aproape de Bucureşti. Patru explozii au zguduit localitatea Crevedia, din judeţul Dâmboviţa. Mai multe cisterne cu GPL au sărit în aer. Unul dintre angajaţii unui depozit ilegal ar fi fumat o ţigară în timp ce muta combustibilul. Imaginile surprinse sunt apocaliptice - o ciupercă uriaşă de foc şi fum, ca după un bombardament pe frontul din Ucraina, a putut fi văzută din Capitală, la 25 de kilometri distanţă. Doi oameni au murit, 56 sunt răniţi, unii dintre ei în stare gravă. Localnici, pompieri, poliţişti, jandarmi. Deflagraţia a fost atât de puternică încât a rupt hainele celor prinşi de suflu în apropiere şi a topit căştile salvatorilor. 

O grădiniţă la care în timpul săptămânii vin peste 100 de copii a fost pulverizată. Doar structura de cărămidă a rămas intactă. Imaginaţi-vă dacă exploziile aveau loc în altă zi şi la altă oră. Şi, după ce am văzut medicii şi zecile de ambulanţe de la faţa locului, ne-am întors în timp, în urmă cu aproape opt ani, după nenorocirea de la Colectiv. Încă nu există un centru de tratament pentru marii arşi. Avem în continuare de toate, dar trebuie să ducem răniţii în străinătate, daca vrem să le dăm o şansă la viaţă.

Şi mai avem anchete peste anchete, ca de fiecare dată, care să stabilească dacă s-a intervenit ca la carte. Ni se spune că da, rămâne însă să vedem dacă a fost sau nu aşa. În mod clar a fost o serie întreagă de nereguli care au dus la tragedie. Ca şi în cazul tânărului drogat care a ucis doi oameni cu maşina pe litoral, sunt autorităţi care au închis ochii şi nu şi-au făcut treaba.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Stația GPL din Crevedia, o bombă cu ceas care a explodat. Toți știau, nimeni nu lua măsuri. Lista neregulilor găsite de autorități