Antena Meniu Search
x

Victor Ponta, despre răniţii din Crevedia: Pacienții în stare rea sunt lăsați să moară în ţară. Spitalele din Europa vor doar să ne trimită facturi uriașe. Reacţia Guvernului

Explozia din Crevedia. Victor Ponta, consilier al premierului Marcel Ciolacu, a făcut o declarație controversată despre transferul răniţilor de la Crevedia în străinătate: Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor. Reacţia sa a fost taxată ca fiind iresponsabilă şi cinică. "Ciolacu ar fi trebuit să îl demită imediat pe consilierul Ponta şi să le ceară iertare românilor", a transmis liderul USR. 

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 16:10

Victor Ponta, despre răniţii de la Crevedia: Pacienții în stare rea sunt lăsați să moară în ţară. Spitalele din Europa vor doar să ne trimită facturi uriașe. Ciolacu, somat să-l demită
Victor Ponta - Mediafax Foto / Sebastian Tataru / Hepta

Victor Ponta, consilierul onorific al premierului Ciolacu, a declarat într-o intervenţie la România TV, în contextul exploziei din Crevedia, că spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii în stare bună, iar pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici. Consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, Gabriel Diaconu, a reacţionat, afirmând că medicii nu pot omorî, cu bună ştiinţă, un pacient netransportabil prin decizia de a-l trimite cu avionul în altă ţară, când însuşi zborul ar putea să-i fie fatal.

"Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienţii care sunt în stare bună. Pacienţii în stare rea sunt lăsaţi în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion şi i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate", a declarat fostul premier Victor Ponta, potrivit news.ro, în urma exploziei de la o staţie GPL din Crevedia, care s-a soldat cu două decese şi zeci de răniţi, majoritatea pompieri

Guvern: Declarația lui Victor Ponta reprezintă opinie personală

Declarația lui Victor Ponta reprezintă opinie personală, care nu are legătură cu activitatea guvernului,a transmis Executivul într-un răspuns pentru Mediafax. "Declarația domnului Victor Ponta reprezintă opinie personală, care nu are legătură cu activitatea guvernului. Dumnealui are calitatea de consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale și nu are nicio putere de decizie la nivelul guvernului", a transmis Palatul Victoria. 

Pe acelaşi subiect

Medicul Gabriel Diaconu: Baliverne

Ponta a primit o reacţie de la consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, medicul Gabriel Diaconu. "Simt nevoia să fac o precizare, după ce domnul Ponta a făcut nişte declaraţii iresponsabile în spaţiul public privind transferul pacienţilor de la Crevedia în străinătate. România, prin medicii români şi celula de criză la nivelul Ministerului Sănătăţii, respectând criterii MEDICALE şi jurământul hipocratic, a decis ce pacienţi vor fi transferaţi. Nici una din ţările care au primit pacienţi români, dincolo de disponibilitatea - prin Mecanismul de Protecţie Civil, de a ajuta, nu a avut un rol în selecţia pacienţilor. Această selecţie a fost făcută la nivel naţional din dorinţa de a maximiza supravieţuirea fiecărui pacient", a spus medicul. 

El a precizat că pacienţii în stare "rea" nu sunt "lăsaţi" să moară în România. "Pe de altă parte nu putem omorî, cu bună ştiinţă, un pacient netransportabil prin decizia de a-l trimite cu avionul în altă ţară, când însuşi zborul ar putea să-i fie fatal. Restul sunt, simplu spus, baliverne", a mai comentat Diaconu. 

Dacian Cioloş: Aştept de la Ciolacu să explice sau să îşi asume declaraţiile consilierului Victor Ponta

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a transmis, luni, că aşteaptă de la premierul Ciolacu să explice sau să îşi asume declaraţiile consilierului său Victor Ponta."Aştept de la premierul Ciolacu să explice sau să îşi asume declaraţiile consilierului său Victor Ponta, care spune că spitalele din Europa care primesc arşi din România vor doar să trimită facturi uriaşe către statul român şi că pacienţii aflaţi în stare gravă sunt lăsaţi să moară în România. Domnule Ciolacu, este aceasta poziţia Guvernului României?", a scris Dacian Cioloş pe Facebook. 

"Oamenii mor în tentaculele caracatiţei PSD, dar pentru Ponta important e să mai găsească un motiv să spună de străinii care ne vor răul şi banii pentru că nu îi tratează şi pe arşii netransportabili. Ei, străinii, sunt de vină, nu cei care au asfixiat şi căpuşat sistemul de sănătate decenii la rând. Cinism fără margini", a mai punctat Cioloş.

Cătălin Drulă: Ciolacu ar fi trebuit să îl demită imediat pe consilierul Ponta şi să le ceară iertare românilor

Preşedintele USR consideră inacceptabile declaraţiile lui Victor Ponta. Cătălin Drulă spune că Victor Ponta ar trebui demis imediat. "Victor Ponta este ultimul om care ar trebui să comenteze despre tragedia de la Crevedia. Au murit oameni pentru că nu a vrut să accepte sprijinul comunităţii europene la Colectiv. Au murit oameni pentru că voia el să spună "avem de toate". După declaraţiile lui, Marcel Ciolacu ar fi trebuit să îşi elibereze consilierul din funcţie imediat. Credeţi că o va face? Şi Ciolacu gândeşte la fel. Nu le pasă de oamenii care au murit şi au fost răniţi la Crevedia", spune Cătălin Drulă.

Comisia Europeană: Nouă ţări s-au oferit să primească pacienţi din România prin mecanismul de protecţie civilă al UE

12  persoane care au suferit arsuri grave în explozia de sâmbătă de la Crevedia au fost deja transferate în spitale din alte ţări europene, a anunţat luni Comisia Europeană, care a precizat că în total, nouă ţări s-au oferit să primească pacienţii prin intermediul mecanismului de protecţie civilă al UE. Cele nouă ţări sunt Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia şi Suedia. Belgia, Italia, Austria, Germania şi Norvegia au primit deja 12 pacienţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Victor Ponta, despre răniţii din Crevedia: Pacienții în stare rea sunt lăsați să moară în ţară. Spitalele din Europa vor doar să ne trimită facturi uriașe. Reacţia Guvernului