Antena Meniu Search
x

Controversa pozelor cu căştile topite ale pompierilor, după explozia de la Crevedia. Arafat vrea să verifice dacă sunt reale sau nu

Explozia din Crevedia. Dezastrul a pus pe jar aproape toate autorităţile din ţară. În noaptea fatidică, la scurt timp după deflagraţii, la Ministerul de Interne a fost constituită o celulă de criză. La aceeaşi masă s-au reunit, printre alţii, premierul Marcel Ciolacu, cel care coordonează operaţiunile, Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu şi şeful DSU, Raed Arafat. Iar şedinţele operative vor continua şi în perioada următoare. În acest moment nu mai există nici o solicitare de transfer în străinătate, semn că starea pacienţilor din România este una stabilă.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 28.08.2023, 13:58

Vezi și

Raed Arafat, şeful DSU: Avem 12 persoane, 12 pacienţi care au fost transferaţi în afara României. Doi la Milano, doi la Bruxells, unul la Viena, doi la Gratz, doi la Berlin, doi la Lubeck în Germania şi unul in Norvegia. La acest moment nu mai sunt alte solicitări de transfer.

Reporter: Mai sunt pacienţi intubaţi în acest moment în spitalele din Capitală?

Raed Arafat, şeful DSU: Există încă, dar nu pot să vă dau cifra exactă. Mai era un pacient sau doi intubaţi. Cazurile care au fost duse sunt cazuri complexe. Inclusiv dintre pomperii care au avut probleme la mâini au fost transferaţi afară.

Anchete şi controale după tragedia din Crevedia

Pe acelaşi subiect

În acest moment nu mai sunt cereri de transfer de pacienţi în străinătate, cu toate acestea, situaţia e analizată la această oră, iar cei prezenţi la MAI sunt în contact permanent cu spitalele din Capitală. Dacă va fi nevoie, autorităţile române sunt pregătite de noi transferuri. 

Raed Arafat a vorbit despre intervenţia pompierilor, dar şi despre căştile topite ale salvatorilor. Şeful DSU a declarat că pompierii au fost dotaţi cu echipamente corespunzătoare şi trebuie verificate dacă acele fotografii sunt reale sau nu.

Ministerul Economiei a trimis, luni, Corpul de Control la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor. Această instituţie ar fi trebuit să autorizeze staţiile GPL din ţara noastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Controversa pozelor cu căştile topite ale pompierilor, după explozia de la Crevedia. Arafat vrea să verifice dacă sunt reale sau nu