Antena Meniu Search
x

Pericolul dintre blocuri. La ce distanţă faţă de locuinţe ar trebui amplasate rezervoarele din staţiile GPL. Multe nu respectă legea

Explozia din Crevedia. V-aţi gândit vreodată la ce distanţă de un bloc sau o grădiniţă este benzinăria de la care alimentaţi?În oraşe sunt multe staţii, fie că vorbim de benzină ori motorină, fie de GPL, construite prea aproape de locuinţe. Sau invers - case ori blocuri care inexplicabil au primit autorizaţie de construcţie lângă o astfel de staţie. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.08.2023, 13:23

Vezi și

Din păcate, ce am văzut la Crevedia se poate repeta în orice moment. Nu este motiv să ne panicăm, dar e indicat să conștientizăm și să încercăm să prevenim acest lucru. Trebuie să înțelegem că în comuna de la marginea Bucureștiului, explozia a avut loc într-un spațiu relativ deschis, aproape de câmp, iar casele au putut fi mult mai ușor evacuate.

Dacă schimbăm puțin scenariul și ne gândim la o stație GPL din București sau dintr-un alt mare oraș, datele problemei se schimbă radical. Avem un spațiu închis, înconjurat de blocuri și de alte construcții în care se află oameni.

Legea prevede ca rezervoarele de gaz să se afle la cel puțin 40 de metri de blocurile de locuințe. În realitate, multe stații nu respectă această distanță.

În ultimul raport făcut de pompieri, în București mai bine de jumătate din stațiile de gaz prezintă risc de incendiu. În anumite sectoare au început deja controalele, după această tragedie. În sectorul 5, 22 de stații au fost controlate, iar autoritățile locale au dat amenzi de peste 12.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Pericolul dintre blocuri. La ce distanţă faţă de locuinţe ar trebui amplasate rezervoarele din staţiile GPL. Multe nu respectă legea