Antena LIVE

Curs valutar

Prima zi cu formularul digital pentru intrarea în țară obligatoriu. 41.000 de persoane au generat PLF-ul. Cât se așteaptă în vămi

Formularul de localizare sau formularul digital de intrare în ţară este obligatoriu de azi în toate punctele de trecere a frontierei. Toți românii care vor să intre în ţară trebuie să completeze acest document electronic, în termen de 24 de ore, prin aplicaţia plf.gov.ro. Dacă nu o fac riscă amenzi de la 2.000 la 3.000 lei.

De la 20.12.2021, 13:07
WhatsApp
Vezi și:

De astăzi, toţi cei care intră în ţară trebuie să completeze formularul de localizare, aşa numitul PLF. Formularul se poate completa doar online, iar cei care vin în România vor avea la dispoziţie 24 de ore să facă asta, astfel riscă sancţiuni.

UPDATE 10.00: Peste 41.000 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF) până la ora 10:00. Timpul maxim de aşteptare ese de 40 de minute în PTF Nădlac II şi Borş II. ”Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până în această dimineaţă la ora 10:00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).”,  anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Traficul la frontieră este în condiţii normale, timpul maxim de aşteptare fiind de 40 de minute în  PTF Nădlac II şi Borş II. Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 14.615

Pe acelaşi subiect

2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 3.202

3. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj – 3.024

4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 2.460

5. Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 2.442

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.

Cum se completează formularul. 10 paşi de urmat:

1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.

2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.

4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie. 

6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.

7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. 

8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România. 

Din meniul Listă formulare puteţi vizualiza toate formularele pe care le-aţi completat pentru intrarea în ţara noastră în ultimele 15 zile.

Persoana care nu are completat formularul digital de intrare în România are obligaţia să facă acest lucru în 24 de ore. Amenzi între 2.000 şi 3.000 de lei

Poliţia de Frontieră a precizat că persoana care nu are completat formularul digital de intrare în România - utilizat începând de luni - poate face acest lucru în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară, iar în caz contrar va fi primi o amendă cuprinsă între 2.000 şi 3.000 de lei. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au făcut duminică o prezentare a modului în care funcţionează acest formular, în PTF Giurgiu. 

“În momentul în care persoana se prezintă la punctul de trecere, poliţistul îi solicită documentul de călătorie, paşaport sau o carte de identitate. Poliţistul implementează în bazele de date ale Poliţiei de Frontieră datele personale ale cetăţeanului care s-a prezentat la control, iar în acel moment cetăţeanul este verificat dacă a completat sau nu acest certificat de intrare în România. În cazul în care l-a completat şi nu se impune măsura carantinei, persoana trece punctul de frontieră, iar în cazul în care persoana nu a completat acest formular, are obligaţia de a-l completa în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acest lucru nu va duce la creşterea valorilor de trafic din punctul de trecere, fiind o verificare automată”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. 

În cazul în care formularul nu este completat în cele 24 de ore de la intrarea în ţară, persoana respectivă va primi o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei.

Ce este formularul digital de intrare în România?

Formularul este un document în care sunt prezentate țările și zonele în care o persoană a călătorit înainte de a intra în România. Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Ce informații conține formularul digital de intrare în România?

Numele și prenumele, datele de identificare și de contact;

Țara, regiunea și localitatea de unde călătorește spre România, inclusiv cele tranzitate;

Localitatea și adresa de destinație în România;

Mijlocul de transport cu care călătorește spre România;

Data intrării în România;

Datele minorilor însoțitori, dacă este cazul.

Cine trebuie să completeze formularul digital de intrare în România?

Formularul se completează de către toate persoanele care intră în România și călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale.

Unde pot accesa formularul digital de intrare în România?

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale pe baza cerințelor operaționale ale Ministerului Sănătății.

Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primește un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Pașii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID. Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată începând cu 20 decembrie 2021.

Când trebuie să completez formularul?

Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România sau în termen de 24 de ore de la trecerea frontierei. Acesta poate fi completat electronic de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator și nu trebuie tipărit.

Cum se verifică formularul?

La verificarea cărții de identitate/pașaportului în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul. Acesta nu trebuie tipărit

Cine are acces la datele personale completate în formular?

Datele completate în formular sunt accesate doar de angajații autorizați ai direcțiilor de sănătate publică și pot fi folosite strict cu scopul desfășurării anchetelor epidemiologice. Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane. STS asigură măsurile specifice de securitate cibernetică ale sistemului informatic de eliberare a formularului digital de intrare în țară.

Ce se întâmplă cu cetățenii care vor veni în România fără PLF?

Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Necompletarea Formularului digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

Cine verifică PLF-ul în punctele de frontieră?

La intrarea în țară, după verificarea cărții de identitate/pașaportului, în sistemul informatic al Poliției de Frontieră va fi afișat dacă persoana a completat formularul.

Dacă sunt persoane din aceeași familie care călătoresc împreună, completează toți formularul?

În cazul în care membrii unei familii călătoresc împreună, formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Trebuie să introduc toate țările prin care am trecut?

În formular se introduc datele despre țara în care am călătorit, dar și cele ale țărilor pe care le-am tranzitat în ultimele 14 zile. Declararea unor date false în Formularul digital de intrare în România intră sub incidența prevederilor Codului Penal și se pedepsește conform legii.

Dacă am greșit, pot edita formularul?

Odată salvat, formularul nu mai poate fi modificat. Dacă doriți să actualizați informațiile din formular, puteți să îl completați încă o dată și să salvați. Toate formularele pe care le-ați completat la intrarea în țara noastră pot fi vizualizate în meniul „Listă formulare” din aplicație.

Ce se întâmplă cu formularele după completare?

Formularul ajută personalul medical să realizeze anchetele epidemiologice și să asigure măsurile sanitare. Pe baza datelor din formular, direcțiile de sănătate publică vor putea identifica și lua legătura mai ușor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetățean infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Unde se stochează datele din formular?

Toate formularele se stochează în infrastructura de comunicații a statului român. Datele sunt protejate fizic și juridic și nu sunt transmise către terțe persoane.

Dacă nu am adresă de e-mail cum completez formularul?

Persoanele care nu dețin o adresă de e-mail se pot adresa aparținătorilor sau unor persoane apropiate de încredere, pentru a completa formularul cu datele personale.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

amenda formular de localizare formular digital intrare in tara granita politia de frontiera vama
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025