Antena Meniu Search
x

Formularul de localizare a pasagerilor. Cum se completează PLF-ul, în 10 paşi simpli. VIDEO

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), obligatoriu de luni la intrarea în România, poate fi completat online şi generat electronic, pe platforma plf.gov.ro. Iată paşii care trebuie urmaţi pentru a completa documentul.

de Redactia Observator

la 19.12.2021, 15:06

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), obligatoriu de luni la intrarea în ţară
Formularul de localizare a pasagerilor (PLF), obligatoriu de luni la intrarea în ţară - Captură foto Facebook Guvernul României

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) devine obligatoriu de luni, 20 decembrie, pentru toţi călătorii care intră în ţară. Documentul poate fi accesat de duminică, pe platforma plf.gov.ro.

Formularul digital ar trebui să scurteze timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei, întrucât cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două - ca până în prezent. Verificarea datelor se va face automatizat, anunță reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Aceasta este o veste bună, având în vedere cozile de maşini care se întind pe kilometri întregi, la vamă. Oamenii aşteaptă cu orele să treacă prin formalităţile impuse de criza sanitară.

Cum completezi formularul de localizare a pasagerilor. Datele necesare în PLF

Pentru a completa formularul digital (PLF) trebuie să accesaţi platforma plf.gov.ro.

Pe acelaşi subiect
  • 1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.
  • 2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.
  • 3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.
  • 4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.
  • 5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie. 
  • 6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.
  • 7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. 
  • 8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.
  • 9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.
  • 10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România. 

Din meniul Listă formulare puteţi vizualiza toate formularele pe care le-aţi completat pentru intrarea în ţara noastră în ultimele 15 zile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Formularul de localizare a pasagerilor poate fi completat online

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră. Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau ontroduse în carantină. Documentul este utilizat deja în 18 state membre, relatează Mediafax

Ce riscă românii care nu completează formularul de localizare PLF

Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Formularul de localizare a pasagerilor. Cum se completează PLF-ul, în 10 paşi simpli. VIDEO