Razii de amploare în toată ţara. Numărul şoferilor drogaţi tinde să-l depăşească pe cel al celor prinşi băuţi
Numărul şoferilor care conduc sub inflenţa drogurilor tinde să îl depăşească pe cel al cărora conduc sub influenţa alcoolului. Noaptea trecută, poliţiştii de la Rutieră, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog au realizat razii de amploare în toată ţara. Au fost testaţi mii de şoferi, iar o parte dintre ei s-au ales cu dosare penale.
De Redactia Observator la 10.03.2023, 08:06Acest şofer a fost tras pe dreapta de poliţiştii rutieri pe o stradă din Capitală. La testarea cu aparatul drugtest, a reieşit că bărbatul era pozitiv la două substanţe interzise. Consumul de droguri este tot mai răspândit în România, iar asta se reflectă în statisticile polițiștilor rutieri. "Recomandăm tuturor conducătorilor auto să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, întrucât se pun în pericol atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic", a declarat Claudiu Costea - Brigada Rutieră.
Aproape 42% dintre cei trimişi în judecată, doar în ultimul an, sunt acuzați de infracțiuni la regimul circulației rutiere
"În cadrul acestor activităţi, care sunt desfăşurate la nivel naţional, Agenţia Naţională Antidrog implementează un chestionar în cadrul unui studiu prin care să vedem care este nivelul de cunoaştere al acestor efecte negative ale consumului de alcool şi droguri în rândul conducătorilor auto", a declarat Bogdan Gheorghe - Agenţia Naţională Antidrog.
Şi în Ilfov au fost controale. "La activităţi au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale fiind constatată totodată şi o infracţiune la regimul rutier, respectiv faptul că un conducător auto avea exercitarea dreputului de a conduce suspendată", a declarat Anne Ciolcă, purtător de cuvânt IPJ Ilfov. În Mureş, un tânăr de 19 ani nu a ezitat să se plimbe cu maşina prin oraş, deşi consumase droguri înainte de a se urca la volan. Poliţiştii au găsit asupra lui şi un mărunţitor de substanțe psihoactive, dar şi resturi ale acestora.
Nici şoferii din Cluj nu au scăpat de controalele agenţilor. "Poliţiştii clujeni sub coordonarea serviciului rutier acţionează la nivelul întregului judeţ, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Antidrog acţionează în scopul asigurării unui climat optim de siguranţă rutieră", a declarat Radu Răcan, Serviciul Rutier IPJ Cluj. Aproape 42% dintre cei trimişi în judecată, doar în ultimul an, sunt acuzați de infracțiuni la regimul circulației rutiere, arată statisticile Parchetului General.