Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Schema prin care o firmă din străinătate a adus ilegal în ţară zeci de arme de tip airsoft, puşti cu alice, pistoale și muniție

Percheziţii de amploare în toată ţara. Peste 300 de descinderi au făcut poliţiştii, în această dimineaţă. Au căutat arme aduse ilegal în România: comandate online și livrate prin curier. Peste 100 de pistoale, puşti de tip airsoft şi arbalete au fost ridicate din casele suspecţilor, unii cu antecedente penale.

de Denisa Dicu

la 04.10.2024 , 14:51

Mascaţii nu au intrat în forţă peste tot. Au fost şi situaţii în care i-au luat pe cei căutaţi... cu binişorul.

- Bună dimineaţa!

- Nu vă speriaţi, de la Poliţie!

Vezi și

Arme aduse ilegal în România: comandate online și livrate în colet, prin curier

Pe acelaşi subiect

316 de percheziţii s-au derulat în zorii zilei, în toată ţara. Poliţiştii au mers pe firul vânzărilor făcute de o firmă din străinătate care a comercializat în România, prin internet – arme, care nu erau declarate autorităţilor vamale. Şi nu era singura încălcarea a regimului armelor şi muniţiilor. Vânzătorul le livra prin colet, direct la domiciliu. 

Poliţiştii au ridicat zeci de arme de tip airsoft, puşti cu alice, pistoale și muniție. Toate acestea erau aduse din străinătate, prin intermediul firmelor de curierat. Cei care le comandau nu erau însă cumpărători de buna credință, întrucât nu aveau autorizații pentru deținerea de arme.

Georgian Drăgan, chestor de poliţie - purtător de cuvânt IGPR: Persoanele ştiau foarte clar că aceste arme, deși sunt neletale, sunt supuse autporizării, persoanele ar fi trebuit să facă anumite cursuri, să fie verificate medical și sa nu fie cunoscute cu trecut infracţional.

Daniel Olteanu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judăcăria Constanţa: Conform legislaţiei din România deţinerea unor astfel de arme, de tip airsoft se poate face doar în baza unui certificat, a unei autorizaţii emise de organele de poliţie.

Peste 100 de arme au fost ridicate până la această oră, dar şi peste 30.000 de cartuşe. 

Denisa Dicu Like

Pasiune, adrenalină, curiozitate și dorința de a afla poveștile oamenilor. Sunt doar câteva dintre lucrurile care mă îndeamnă să fac jurnalism cu atât de mult drag.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Schema prin care o firmă din străinătate a adus ilegal în ţară zeci de arme de tip airsoft, puşti cu alice, pistoale și muniție