Săptămâna altfel într-o grădiniţă din Suceava. Cei mici au participat la un târg caritabil de toamnă şi au vândut prăjituri
"Săptămana altfel " sau săptămâna dulce. Plăcinte, brioșe, cornulețe, zacuscă sau ciocolată de casă. Acestea sunt doar cateva dintre bunătățile ce au încântat pofticioşii care au trecut pragul unei grădiniţe din municipiul Suceava. Totul în cadrul unui târg caritabil de toamnă la care au luat parte zeci de prichindei care au trudit de zor cu prilejul „săptămânii altfel“. De aceeaşi activitate au avut parte şi elevii dintr-o şcoală din Mehedinţi.
De Redactia Observator la 23.10.2024, 08:45În "saptamana altfel", micuţii bucătari şi-au etalat cu mândrie munca expusă pe standurile aranjate de mămici şi tătici, iar cumpărătorii au roit în jurul lor.
"Ca in fiecare an ajutam cazuri sociale din gradinita si comunitate si sustinem terapia copiilor cu autism care costa in jur de 5000 de lei pe luna", spune Maria Todereanu - director Grădinița cu Program Normal Obcini.
Cei mici au preparat prăjituri sănătoase
De activităţi practice au avut parte şi elevii unei şcoli din Clisura Dunării. Cei mici au participat la "săptămâna altfel" unde au învăţat să prepare bunătăţi sănătoase sa să îşi etaleze creativitatea într-un atelier de pictură.
Şi de această dată, produsele făcute de copii vor fi apoi comercializate, iar banii vor fi donaţi Scolii Gimnaziale Eșelnița.
Rămânem tot la activităţi de toamnă şi mergem la Mureş, unde elevii din Reghin au avut parte de activităţi tematice, chiar la Muzeul Etnografic "Anton Badea.
"Este o sărbătoare a toamnei în muzeu pe care o facem în fiecare an şi anul acesta ne-am gândit la ceva nou, un festival al dovlecilor, ăsta este primul an în care îl facem", spune Roxana Man, director muzeul Anton Badea Reghin.
Centrul atenției va fi o expoziție unde copiii vor recrea "satul bunicilor" folosind bostani, redând vatra satului, casele țărănești și alte elemente esențiale din viața rurală.