Satul din România în care soarele răsare de două ori. Reacţia unui turist din Tokyo când ajunge pentru prima dată aici
Rimetea, satul în care Soarele "răsare" de două ori, atrage ca un magnet turiştii în zilele aurii de toamnă. Arhitectura, istoria şi bunătăţile tradiţionale sunt argumentele principale care fac din satul din Alba destinaţia turistică a anului 2024.
De Redactia Observator la 18.10.2024, 21:03La o oră distanţă de mers cu maşina de Alba Iulia, putem găsi Paradisul. Satul Rimetea este renumit pentru peisajele mirifice şi arhitectura unică a caselor albe, cu ferestre din lemn şi vopsite cu verde. Ţinutul de la poalele Munților Trascău devine şi mai fascinant toamna, când "se îmbracă" în sute de nuanţe. Turiştii vin aici din toate colţurile lumii.
"Prima impresie despre această regiune... Wow! Structura caselor, totul este diferit. Aici, mă simt de parcă aş fi într-o altă ţară", spune un turist din Tokyo.
Rimetea e satul în care soarele "răsare de două ori"
Peste o sută dintre casele din Rimetea îşi păstrează arhitectura veche şi unică din secolul XIX. Istoria, tradiţiile şi preparatele speciale dau o savoare unică sejurului în zonă.
- Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori:...
- Obiceiul străvechi care marchează sfârşitul iernii. Oamenii s-au plimbat cu un sicriu alb printr-unul dintre cele...
- Satul din România unde soarele "răsare" de două ori. A fost desemnat destinaţia anului 2024: peste 100.000 de...
Peisajele spectaculoase din Rimetea, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din România, pot fi admirate şi de la înălţime.
"Cu bicicleta, pe jos, orice este posibil! Chiar am testat câteva trasee în ultimele săptămâni şi aşteptăm turiştii", spune Incze Zsuzsa - preşedinte Asociaţie de Turism.
Rimetea este satul în care Soarele "răsare" de două ori, datorită Munţilor Trascău. Soarele nu este observat în vatra satului, pentru că masivul ţine umbră. Iar când mingea de foc se înalță pe cer, "răsare" și în ţinutul de basm, ivindu-se de după masivul Piatra Secuiului.