Un ansamblu de peste 40 de sculpturi din Mureş, la un pas de Cartea Recordurilor. Artistul are în plan să mai realizeze alte 20 de lucrări
Sculpturi demne de Guiness Book la Mănăstirea din Dealul Comorii din Sărmaşu, judeţul Mureş. Un ansamblu de peste 40 de sculpturi, ce întruchipează artişti români şi personalităţi istorice de pe meleagurile autohtone, va intra în Cartea Recordurilor. Artistul care le-a realizat, Ioan Astăluş, are în plan să sculpteze încă 20.
De Sorin Tanţoş la 10.01.2022, 08:57Aşa arată cel mai mare ansamblu sculptural realizat de un singur artist. Ioan Astăluş, autorul sculpturilor, se pregăteşte să intre în Cartea Recordurilor. "Intenţionăm ca pe acest drum, pe acest urcuş să realizăm "Golgota Românilor", cei care au avut de suferit, cei care, indiferent de regim, au vrut să-şi servească patria şi neamul şi au avut de suferit", a declarat sculptorul Ioan Astăluş.
Ansamblul de busturi sculptate înconjoară din 2014 Mănăstirea "Sfântul Mina"
Sculpturile întruchipează atât figuri marcante din istoria României, cât şi personaje din lumea artistică şi din cea culturală. "Sunt persoana care are puţină răbdare să prezinte celor care vin din diferite zone ale ţării fiecare monument, fiecare bust, fiecare personalitate şi au venit aici, şi vin, studenţi, elevi, profesori, scriitori, ziarişti...", a declarat Costel Neacșu - profesor de istorie.
Ansamblul de busturi sculptate înconjoară din 2014 Mănăstirea "Sfântul Mina", din Sărmaşu. "Ceea ce vedem aici nu e decât o recompensă pe care am înceracat să o oferim memoriei unor personalităţi, unor personalităţi de bază ale culturii, ale religiei, ale literaturii, ale armatei poporului român", a declarat sculptorul Ioan Astăluş. Sculptorul român a demarat procedurile pentru ca operele sale să fie înscrise în Cartea Recordurilor în acest an. Până acum, cele mai mari ansambluri de sculpturi numărau maximum 30 de lucrări, însă acestea erau realizate de mai mulţi artişti.