Antena LIVE

Curs valutar

Foto

Bărbatul arestat lângă mitingul lui Trump, eliberat pe o cauţiune de 5.000 de dolari. Fostul preşedinte "nu a fost pus în niciun pericol"

Un bărbat care deținea ilegal o pușcă de vânătoare și un pistol încărcat a fost arestat sâmbătă la o intersecție din apropierea mitingului lui Donald Trump din Coachella, California, a anunțat poliția, relatează BBC.

De la 14.10.2024, 08:32
WhatsApp
Vezi și:

Suspectul în vârstă de 49 de ani, Vem Miller, conducea un SUV negru când a fost oprit la un punct de control de securitate de către adjuncți, care au găsit cele două arme de foc și un „încărcător de mare capacitate”. Miller a fost apoi luat în custodie „fără incidente”, a declarat biroul șerifului din comitatul Riverside, și a fost arestat pentru posesie de armă de foc încărcată și posesie de încărcător de mare capacitate. Bărbatul ar fi minţit că este jurnalist pentru a intra la eveniment.

Donald Trump nu ar fi fost pus în pericol

Serviciul Secret al SUA a declarat că Trump „nu a fost în niciun pericol”, adăugând că incidentul nu a afectat operațiunile de protecție. Un șerif local l-a numit pe suspect „nebun”, iar biroul său a adăugat că întâlnirea nu a afectat siguranța lui Trump sau a participanților la miting.

Deși șeriful comitatului Riverside, Chad Bianco, a declarat că este imposibil să speculeze cu privire la ceea ce a fost în mintea suspectului, el a spus că „crede cu adevărat” că ofițerii săi au prevenit o a treia tentativă de asasinat.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că ar putea fi imposibil de dovedit că aceasta a fost intenția bărbatului. Un oficial federal de aplicare a legii a declarat pentru CBS News că nu există niciun indiciu privind o tentativă de asasinat legată de acest incident. Autoritățile federale au declarat că încă investighează incidentul și că ar depinde de ele să formuleze orice acuzații suplimentare. Chad Bianco este un oficial ales și un republican care și-a exprimat anterior sprijinul pentru Trump. El acționează, de asemenea, ca un surogat pentru campania de realegere a lui Trump.

Suspectul a fost eliberat

Incidentul - care a avut loc la ora 16:59 PDT (00:59 GMT) - cu o oră înainte ca Trump să apară pe scenă - evidențiază, încă o dată, operațiunea intensă de securitate din jurul său și pericolele cu care se confruntă fostul președinte, cu puțin peste trei săptămâni înainte de alegeri. Aceasta urmează după două presupuse tentative de asasinat asupra lui Trump la începutul acestui an.

Vem Miller a fost acuzat de două infracțiuni minore legate de arme și a fost eliberat pe o cauțiune de 5 000 de dolari (3 826 de lire sterline). Nu au fost depuse acuzații federale. În cadrul unei conferințe de presă a poliției, duminică, Chad Bianco a avertizat că s-ar putea să nu poată „oferi toate informațiile... din cauza a ceea ce facem”.

Șeriful a adăugat că, în timp ce suspectul se apropia de un perimetru exterior, în apropierea locului unde se desfășura mitingul, „a dat toate indiciile că avea voie să se afle acolo”. Dar, pe măsură ce suspectul s-a apropiat de perimetrul interior, „au apărut multe nereguli”, a adăugat șeriful Bianco, explicând că vehiculul avea o plăcuță de înmatriculare falsă și era „în dezordine” în interior.

Ce au găsit poliţiştii în masină suspectului

În mașină au fost găsite mai multe pașapoarte cu mai multe nume și mai multe permise de conducere, a declarat șeriful, adăugând că plăcuța de înmatriculare era „făcută acasă” și nu era înregistrată. El a adăugat că suspectul a declarat autorităților că este membru al grupului de extremă-dreapta numit Sovereign Citizens.

El a declarat că plăcuța de înmatriculare era, de asemenea, „indicativă pentru un grup de indivizi care pretind că sunt Sovereign Citizens”, dar nu a ajuns la concluzia că dl Miller era membru al acestuia.

„Nu aș spune că este un grup militant. Este doar un grup care nu crede în guvern și în controlul guvernamental”, a spus el. „Ei nu cred că guvernul și legile se aplică în cazul lor”.

Procuratura SUA, Secret Service și FBI sunt la curent cu arestarea, potrivit unei declarații a autorităților federale. „US Secret Service evaluează că incidentul nu a afectat operațiunile de protecție și că fostul președinte Trump nu a fost în pericol”, se arată în declarație. „Deși nu a fost efectuată nicio arestare federală în acest moment, ancheta este în curs. Biroul Procurorului General al SUA, US Secret Service și FBI își exprimă recunoștința față de deputații și partenerii locali care au contribuit la asigurarea siguranței evenimentelor de aseară.” Securitatea din jurul lui Trump a fost puternic sporită în urma unor presupuse tentative de asasinat anterioare.

În sâmbăta dinaintea arestării dlui Miller, Trump a organizat al doilea miting din acest an în Butler, Pennsylvania, același loc în care urechea sa a fost însângerată după ce un lunetist a tras mai multe focuri în direcția sa, omorând o persoană din mulțime.

Un alt bărbat se află în prezent în închisoare după ce a fost arestat în fața clubului de golf Trump International din West Palm Beach în septembrie. Bărbatul a fost văzut ascuns în tufișurile din apropierea terenului de golf, cu botul unei puști ieșind prin tufișuri.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

donald trump arme sua asasinat
Întrebarea zilei
Luaţi vitamine doar după ce consultaţi un medic?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce se întâmplă, de fapt, cu trecerea la ora de iarnă în 2024? Parlamentul...
Fanatik.ro
Publicat 12.10.2024
Echipa de spărgători de elită plătiți pentru a pătrunde în obiectivele top...
spotmedia.ro
Publicat 13.10.2024
Vrei un paradis numai pentru tine? Amorgos, o insulă din Grecia, ideală pentru o...
spotmedia.ro
Publicat 12.10.2024
Cum arată casa în care locuiește Florin Dumitrescu de la Masterchef. Nici în...
Gandul
Publicat 13.10.2024
Misterul în jurul soartei comandantului Forţei Quds se adânceşte. Iranul ar...
Adevărul
Publicat 13.10.2024
Sfânta Parascheva 2024: tradiții și obiceiuri pe 14 octombrie. Ce să faci și...
A1
Publicat 13.10.2024
Horoscopul zilei de 14 octombrie 2024. Gemenii fac o investiție majoră. Află ce...
CaTine
Publicat 13.10.2024
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră...
spynews.ro
Publicat 13.10.2024
Mesajul lăsat în vestiar de delegația României după meciul din Cipru: „Vă...
GSP
Publicat 13.10.2024
Supă cu găluște, rețetă din anul 1940. Așa o făceau străbunii să iasă...
Click.ro
Publicat 13.10.2024
Muntele Everest e mai înalt decât ar trebui. Ce ar fi de vină, potrivit...
Useit
Publicat 13.10.2024
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la...
Redacţia.ro
Publicat 11.10.2024
Ea a investigat sub acoperire mecanismul cu bani de la Moscova: „M-am infiltrat...
libertatea.ro
Publicat 13.10.2024
Jessie J a pierdut 20.000 de dolari după ce casa ei din Los Angeles a fost...
ZU
Publicat 13.10.2024
Supă de conopidă cu multe legume, pentru un prânz hrănitor
Hello taste
Publicat 10.10.2024
Ce înseamnă uter retrovers. Cum influențează o sarcină
Deparinti
Publicat 13.10.2024
NATO „schimbă foaia” cu Rusia. Decizie crucială a miniștrilor...
ziare.com
Publicat 13.10.2024
Gözde Kansu din Golden Boy – Dragoste rebelă și cântăreața Sıla...
Happy
Publicat 11.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este candidoza vaginală. Care sunt simptomele și cum se tratează
Medicool
Publicat 13.10.2024
Comentatorul meciului Cipru - România, anunţ surprinzător după pauză! "Ne-a...
orangesport.ro
Publicat 12.10.2024