Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat înarmat a fost arestat lângă mitingul lui Donald Trump în California: "Am oprit a treia tentativă de asasinat"

Un bărbat înarmat și cu un permis fals de portarmă a fost arestat sâmbătă lângă mitingul electoral al lui Donald Trump din Coachella, California, a anunțat poliția. Siguranța lui Donald Trump și a participanților la miting nu a fost pusă în pericol potrivit poliției, citate de BBC și AFP.  Cu toate astea, șeriful local, Chad Bianco, un susținător declarat al lui Trump, a spus că ar fi fost o a treia tentativă de asasinat la adresa fostului președinte.

de Redactia Observator

la 14.10.2024 , 00:36

Un bărbat înarmat a fost arestat lângă mitingul lui Donald Trump în California Un bărbat înarmat a fost arestat lângă mitingul lui Donald Trump în California - Profimedia

Un bărbat a fost arestat pentru posesie ilegală de armă lângă zona unde Donald Trump a susținut sâmbătă un miting electoral în Coachella, California, a anunțat duminică poliția locală din Riverside County.

Vem Miller, în vârstă de 49 de ani, din Las Vegas, a fost arestat la un punct de control lângă perimetrul de desfășurare a mitingului. Conducea un SUV negru și avea două arme, o pușcă și un pistol, încărcate, pentru care nu deținea permis. A fost eliberat pentru o cauțiune de 5000 de dolari și va fi audiat pe 2 ianuarie. 

Șerif local, susținător al lui Trump: "Am oprit a treia tentativă de asasinat"

Articolul continuă după reclamă

Șeful poliției din Riverside, șeriful Chad Bianco, care este un susținător al lui Donald Trump, a declarat duminică pentru Southern California News Group că el crede că Miller a plănuit să-l omoare pe Trump și că polițiștii au dejucat tentativa atunci când suspectul a prezentat permise VIP și de presă false la un punct de control pentru a intra la miting. "Probabil că am oprit o altă tentativă de asasinat", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Cu toate astea, poliția citată de AFP și BBC a spus că incidentul nu a afectat siguranța lui Trump sau pe cea a participanților la miting. Iar surse din forțele de ordine au declarat pentru The Post că FBI nu crede că a fost o tentativă de asasinat și că viața fostului președinte nu a fost pusă niciodată în pericol. Potrivit AFP,  șeriful Chad Bianco a participat la mitingul de la Coachella de sâmbătă și chiar s-a adresat publicului. El s-a declarat un susținător al lui Donald Trump. 

Donald Trump a suferit anul acesta două tentative de asasinat, una în Pennsylvania când un glonț i-a lovit urechea și o a doua dejucată, pe terenul său de golf din Florida. Donald Trump nu a făcut imediat niciun comentariu, la fel și Secret Service, însărcinat cu protejarea oficialilor de rang înalt și a candidaților la alegerile din SUA.

Decizia lui Trump de a organiza un miting în California i-a surprins pe analiștii politici. Deși statul este unul puternic democrat, Donald Trump a reușit să adune o mulțime mare la miting. Coachella este cunoscut  pentru festivalul anual de muzică.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » Un bărbat înarmat a fost arestat lângă mitingul lui Donald Trump în California: "Am oprit a treia tentativă de asasinat"