Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Barack Obama i-a certat pe bărbații de culoare care votează cu Trump: "Am o problemă cu asta. Nu e acceptabil"

Barack Obama a declarat că sprijinul bărbaților de culoare pentru Donald Trump este "inacceptabil", sugerând că aceștia sunt incomodați de ideea unei candidate femei, pe măsură ce fostul președinte democrat a început să facă campanie pentru Kamala Harris, transmite Financial Times.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 14:40

Barack Obama Barack Obama i-a certat pe bărbații de culoare care votează cu Trump: "Am o problemă cu asta. Nu e acceptabil" - Profimedia Images

Obama a spus, într-o vizită neanunțată la un birou de campanie al lui Harris în statul-cheie Pennsylvania, că nu a observat "același tip de energie și prezență la vot în toate cartierele și comunitățile noastre cum am văzut când am candidat eu". Problema părea să fie "mai pronunțată la frați", a spus Obama. Sprijinul pentru Trump, despre care a spus că a denigrat femeile, era "inacceptabil".

"Veniți cu tot felul de motive și scuze. Am o problemă cu asta", a declarat Obama, primul președinte afro-american al SUA, cu câteva ore înainte de a participa la un miting pentru Harris, în Pittsburgh.

Comentariile sale vin în contextul în care Harris și Trump se luptă pentru alegătorii nehotărâți, care ar putea decide una dintre cele mai strânse curse pentru Casa Albă din ultimele decenii. Trump a câștigat sprijinul unor alegători de culoare, în special bărbați, în state cheie precum Georgia, în contrast cu succesul lui Harris în mobilizarea alegătoarelor.

Articolul continuă după reclamă

Barack Obama, unul dintre cei mai populari politicieni democrați

Pe acelaşi subiect

Intervenția lui Obama vine la mai puțin de o lună înainte de alegeri și marchează un nou efort de a o susține pe Harris, care a fost una dintre primele susținătoare ale candidaturii sale la Casa Albă în 2008. Fostul președinte rămâne unul dintre cei mai populari politicieni democrați și unul dintre cei mai buni comunicatori.

"Îmi dă de gândit că, de fapt, nu vă place ideea de a avea o femeie președinte și că veniți cu alte alternative și alte motive pentru asta", a spus Obama, are ca precizat că "vorbește direct cu bărbații".

"Femeile din viețile noastre ne-au susținut tot timpul... când avem probleme și sistemul nu funcționează pentru noi, ele sunt cele care ies în stradă și protestează. Iar acum vă gândiți să nu votați sau să susțineți pe cineva care are un istoric de denigrare a voastră, pentru că credeți că asta înseamnă să fii bărbat, să pui femeile la pământ? Asta nu e acceptabil", a tunat Barack Obama.

Harris, fiica unui tată de culoare și a unei mame indiano-americane, ar fi prima femeie președinte a Statelor Unite. Sondajele o arată la egalitate cu Trump în cele șapte state-cheie care vor decide cine va câștiga Casa Albă în noiembrie.

Mai multe sondaje recente au arătat că nivelurile de sprijin pentru Harris sunt mai scăzute în rândul alegătorilor de culoare, în special al bărbaților de culoare, decât erau pentru Joe Biden în 2020.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Ştiri externe » Barack Obama i-a certat pe bărbații de culoare care votează cu Trump: "Am o problemă cu asta. Nu e acceptabil"