Antena LIVE

Curs valutar

Contraofensiva ucraineană nu este un eşec, anunţă SUA. Generalul Mark Milley: Ucraina nu a trimis pe front toată puterea de luptă

Război în Ucraina. Contraofensiva ucraineană împotriva Rusiei este departe de a fi un eşec, explică şeful Statului Major al SUA, dar lupta care va urma va fi lungă şi sângeroasă, în condiţiile în care numărul victimelor din ambele tabere creşte, iar liniile frontului s-au deplasat doar foarte puţin.

De la 19.07.2023, 11:45
WhatsApp
Contraofensiva ucraineană nu este un eşec, anunţă SUA. Generalul Mark Milley: Ucraina nu a trimis pe front toată puterea de luptă Facebook

Statele Unite şi alţi aliaţi au petrecut luni de zile adunând un arsenal pentru Ucraina şi antrenându-i forţele pentru tehnici cu arme combinate pentru a ajuta Kievul să străpungă în cursul contraofensivei sale formidabilele linii de apărare ruseşti.

Întrebat dacă contraofensiva a fost un eşec, cel puţin până în prezent, generalul Mark Milley, şeful Statului Major Întrunit al armatei SUA, a declarat: "Este departe de a fi un eşec. Cred că este mult prea devreme pentru a face o astfel de evaluare. Ucraina nu a trimis pe front toată puterea de luptă", mai explică generalul.

Vorbind după o nouă rundă de discuţii în legătură cu armele care ar fi de furnizat Ucrainei în lupta sa împotriva invaziei Rusiei, care durează de aproape 17 luni, generalul Milley a avertizat că această contraofensivă ucraineană va fi lentă. "Cred că mai sunt multe lupte de dus şi voi rămâne la ceea ce am spus mai devreme: Va fi lungă. Va fi greu. Va fi sângeros", a declarat Milley reporterilor.

De când Ucraina şi-a început contraofensiva, luna trecută, Kievul a recucerit câteva sate în sud şi teritoriul din jurul oraşului în ruină Bahmut, din est, dar nu a încercat încă să facă o străpungere majoră peste liniile ruseşti puternic apărate. Kievul spune că avansează în mod deliberat încet pentru a evita pierderile mari de vieţi omeneşti pe liniile de apărare fortificate, presărate cu mine antipersonal, şi se concentrează deocamdată pe degradarea logisticii şi a comandamentului Rusiei. Moscova spune însă că această contraofensivă ucraineană a eşuat.

Pe acelaşi subiect

Rusia organizează o ofensivă terestră proprie în nord-est 

Pe de altă parte, la şase săptămâni de când Ucraina a lansat contraofensiva în est şi sud, Rusia organizează o ofensivă terestră proprie în nord-est şi vizează de două zile, cu atacuri aeriene, portul Odesa din sud. Rusia a petrecut luni de zile săpând tranşee şi construind poziţii defensive, pe care le-a înconjurat cu mine. Fortificaţiile puternic înarmate au făcut ca avansul ucrainean în est şi sud să fie lent şi sângeros.

Milley a declarat că diverse exerciţii de război au prevăzut posibile anumite niveluri de avans pentru ucraineni, dar conflictul pe hârtie este diferit de realitatea confruntării cu câmpuri complexe de mine, sârmă ghimpată şi tranşee ruseşti. "Războiul real este imprevizibil. Este plin de frică, ceaţă şi confruntare", a declarat Milley.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au avansat 2 km în apropiere de Kupiansk, un nod feroviar de pe linia frontului recucerit de Ucraina în cadrul unei ofensive, anul trecut. Kievul a recunoscut o situaţie "complicată" în zonă.

Milley a declarat că Grupul de contact pentru Ucraina a discutat, de asemenea, despre accelerarea producţiei de muniţie atât "la nivel naţional, cât şi la nivel multinaţional" prin intermediul Uniunii Europene şi despre planurile de instruire şi de aprovizionare a Ucrainei cu capabilităţi de luptă F-16.

Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a declarat după discuţiile de marţi că "furnizarea de arme şi echipamente de care este nevoie urgentă" este o prioritate pentru Ucraina. "Focus: apărare antiaeriană, muniţii şi blindate", a declarat Reznikov pe Twitter.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

contraofensiva ucraineana razboi ucraina
Întrebarea zilei
Copiii voştri întâmpină probleme în a-şi găsi un loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025