Antena Meniu Search
x

Video Contraofensiva ucraineană. Şeful de cabinet al lui Zelenski recunoaşte că armata nu înaintează atât de repede pe cât s-ar dori: "Va dura mai mult"

Război în Ucraina. Armata ucraineană nu înaintează atât de repede pe cât s-ar dori, în actuala contraofensivă. A recunoscut-o chiar şeful de cabinet al preşedintelui Zelenski, într-o discuţie cu ziariştii. Forţele ucrainene afirmă că se apropie, totuşi, pas cu pas, de ţărmul mării Azov, ocupat de Rusia. În acest timp, o mare parte din mercenarii grupului Wagner s-au instalat în Belarus şi instruiesc armata locală. Ucrainenii nu se tem, însă, de un atac pornit din Belarus. 

de Redactia Observator

la 15.07.2023, 08:51

Vezi și

Andrii Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui Zelenski, recunoaşte că înaintarea forţelor ucrainene este mai puţin rapidă decât ar dori toată lumea. Yermak adaugă că aliaţii occidentali nu fac, totuşi, presiuni asupra Ucrainei pentru victorii majore pe câmpul de luptă.

Andrii Yermak, şeful de cabinet al preşedintelui Zelenski: Vom face tot ce putem ca să reuşim. Dar, desigur, va dura mai mult. S-ar putea să pierdem mulţi din eroii noştri. 

Unităţile ucrainene au înaintat, într-o săptămână, 1.700 de metri spre Melitopol

Un purtător de cuvânt militar a anunţat, pe de altă parte, că unităţile ucrainene au înaintat, într-o săptămână, 1.700 de metri spre Melitopol, oraş ocupat de ruşi de mai bine de un an. Progresul poate părea, într-adevăr, lent, dar ofiţerul a reamintit că soldaţii trebuie să străbată terenuri minate dens, sub focul artileriei şi aviaţiei inamice. Şi preşedintele Zelenski s-a adresat celor cărora li se pare că ofensiva bate pasul pe loc. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Forţele ruse de pe teritoriile noastre din sud şi est aruncă în luptă tot ce pot pentru a-i opri pe războinicii noştri. Şi fiecare mie de metri câştigată, fiecare succes al oricăreia din brigăzile noastre de luptă merită recunoştinţă. 

Ucrainenii nu mai trebuie să se confrunte cu mercenarii din grupul Wagner, una din cele mai eficiente unităţi ale ruşilor. Pentagonul confirmă că, după rebeliunea condusă de Evgheni Prigojin, mercenarii nu mai participă semnificativ la operaţiunile din Ucraina.

O dezvăluire surprinzătoare vine de la Vladimir Putin

O dezvăluire surprinzătoare vine de la Vladimir Putin: după rebeliune, el le-a propus celor din Wagner să rămână o unitate distinctă în cadrul armatei ruse, dar cu alt comandant. Ofiţerii ar fi fost de acord, dar Prigojin s-a opus. Aşa că mercenarii au fost trimişi în Belarus, să instruiască armata acestei ţări. 

Soldat din Belarus: Desigur, experienţa lor este foarte utilă pentru armata noastră belarusă, deoarece noi n-am mai luat parte la acţiuni militare de la sfârşitul războiului din Afganistan. 

Serviciul secret ucrainean exclude, însă, un atac dinspre Belarus, unde nici nu se mai află alte unităţi ruseşti afară de Wagner. În acest timp, Organizaţia Naţiunilor Unite este îngrijorată de viitorul acordului privind exportul cerealelor ucrainene pe mare, care expiră luni. Vladimir Putin declarase că, probabil, nu va prelungi acordul însă, ieri, liderul turc Regep Taiip Erdogan a lăsat să se înţeleagă că l-ar fi convins, totuşi, să o facă. Dar Kremlinul s-a grăbit să dezmintă că s-ar fi ajuns la o înţelegere în acest sens. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Contraofensiva ucraineană. Şeful de cabinet al lui Zelenski recunoaşte că armata nu înaintează atât de repede pe cât s-ar dori: "Va dura mai mult"