Antena Meniu Search
x

"O noapte de iad". Rusia a lansat al doilea atac aerian consecutiv asupra Odesei, cu drone şi rachete. Sirenele au răsunat în toată Ucraina

Război în Ucraina. Rusia a lansat marţi noaptea un atac aerian de mari proporţii asupra oraşului ucrainean Odesa, port la Marea Neagră, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.07.2023, 09:55

"O noapte de iad". Rusia a lansat al doilea atac aerian masiv asupra Odesei, cu drone şi rachete. Sirenele au răsunat în toată Ucraina
"O noapte de iad". Rusia a lansat al doilea atac aerian masiv asupra Odesei, cu drone şi rachete. Sirenele au răsunat în toată Ucraina - Twitter

Serhi Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare locale, a descris atacul drept "foarte puternic, într-adevăr masiv", însă a adăugat într-um mesaj vocal pe Telegram că autorităţile nu se vor lăsa intimidate şi vor continua să acţioneze pentru exportul de cereale.

"A fost o noapte de iad", a spus el; a doua consecutivă când forţele ruse lovesc Odesa, menţionează Reuters.

Rusia a promis că se va răzbuna pentru explozia de luni de la podul peste strâmtoarea Kerci, care leagă teritoriul rus de peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014.

Ruşii "încearcă să sperie întreaga lume, în special pe cei care vor să lucreze pentru coridorul cerealelor (...) Ucraina, Turcia şi ONU", a afirmat Bratciuk. El şi-a exprimat însă încrederea că "toţi oamenii normali, raţionali se vor uita şi vor spune: Odesa nu s-a temut, nu se teme şi nu se va teme - vom lucra".

Pe acelaşi subiect

Sirenele antiaeriene au răsunat în toată Ucraina

Alarmele de atac aerian au răsunat intermitent în toată Ucraina după miezul nopţii; Rusia a atacat şi alte obiective, inclusiv printr-un atac cu drone asupra Kievului.

Serhi Popko, comandantul administraţiei militare din capitala ucraineană, a apreciat pe Telegram că a fost "o noapte grea de atacuri aeriene" în întreaga ţară. El a precizat că potrivit unor informaţii preliminare există daune şi victime.

Moscova nu a comentat oficial imediat. Unii bloggeri militari susţinători ai Kremlinului au afirmat că în atacurile asupra mai multor regiuni ucrainene, inclusiv Odesa, s-au folosit combinaţii de rachete şi drone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » "O noapte de iad". Rusia a lansat al doilea atac aerian consecutiv asupra Odesei, cu drone şi rachete. Sirenele au răsunat în toată Ucraina