Antena LIVE

Curs valutar

"Doamne ferește, vor fi trimişi direct la moarte". Comandanții ucraineni au început să antreneze recruţii direct pe front

Război în Ucraina. Comandanții ucraineni de pe front se plâng că noii recruţi sub slab pregătiţi în centrele de antrenament, în multe cazuri instructajul abia acoperă elementele de bază. "Am primit bărbați care nici măcar nu știau cum să demonteze și să monteze o armă", s-a plâns un ofiţer pentru The Washington Post. Mai mult, comandanții ucraineni sunt nevoiți să antreneze recruţii pe linia frontului din cauza problemelor din centrele de antrenament, dar şi aşa gestionează noile trupe mai bine decât rușii, a evaluat Institutul pentru Studiul Războiului.

De la 05.06.2024, 16:45
"Doamne ferește, vor fi trimişi direct la moarte". Comandanții ucraineni au început să antreneze recruţii direct pe front militaryland.net

Comandanții ucraineni au decis să antreneze noii recruţi pe front, au declarat analiștii ISW într-o evaluare publicată duminică, adăugând că există riscul ca nivelul calității generale a forțelor ucrainene să scadă în perioada următoare. Ei susţin însă că şi aşa, pregătirea militarilor ucraineni este peste a cea a ruşilor pe termen mediu şi scurt. 

Noile trupe ucrainene sunt slab pregătite în centrele de antrenament

Oficialii militari ucraineni au declarat recent pentru The Washington Post că soldații recrutați recent și rezervele din spate învață cum să lupte pe linia frontului din cauza lipsei unui "sistem de antrenament adecvat". Majoritatea noilor soldaţi ajung pe front cu o pregătire slabă în centrele de antrenament.

Noul val de recruţi rezultat în urma unei noi legi a mobilizării care a intrat în vigoare pe 18 mai va sosi pe front abia peste câteva luni, potrivit sursei citate. Între timp, pentru a opri noua ofensivă rusă, comandanții redistribuie pe front soldați din pozițiile din spate.

Pe acelaşi subiect

Tot luna trecută, Zelenski a promulgat şi legea le care permite unor deținuți să se alăture armatei în schimbul unei șanse de a obţine o eliberare condiționată, copiind o tactică a ruşilor. 

Indiferent de unde provin noii soldați, comandanții ucraineni aflaţi pe front au spus că, deoarece pregătirea lor este atât de deficitară, sunt nevoiţi să îi antreneze timp de mai multe săptămâni în apropierea frontului pentru a-i învăța lucruri de bază, cum ar fi cum să tragă.

"Nu știau cum să demonteze și să monteze o armă"

"Aveam bărbați care nici măcar nu știau cum să demonteze și să monteze o armă", a spus pentru The Washington Post un comandant adjunct din Brigada Mecanizată 93. Acesta a povestit că a instruit o săptămână soldați transferați în faţă de la posturi din spate.

Mai întât s-a asigurat că fiecare a tras zilnic cel puțin o cutie de gloanțe, aproximativ 1.500 de focuri, înainte de a trece la sarcini mai complexe. În câteva săptămâni, acești soldați ar putea lupta la Ceasiv Iar, unde forțele ruse au înaintat. "Pierdem mult timp aici cu antrenamentul de bază. Dacă, Doamne ferește, va exista o străpungere a frontului la Ceasiv Iar și vom primi noi infanterişti care nu știu lucruri de bază, vor fi trimişi direct la moarte", a spus el. 

Ceea ce se predă în centrele de instruire din Ucraina "este o prostie completă. Totul se învață pe loc", a spus un soldat de 32 de ani care s-a alăturat recent Brigăzii 42 Mecanizate, în Harkov.

Un alt ofiţer a dezvăluit că centrele de antrenament au puţină muniție de calibru sovietic, deoarece este salvată pentru front. Asta înseamnă că recruții au puțină experiență de tragere cu muniţie reală. Uneori în centrele de instructaj există doar 20 de gloanțe de persoană.

Pregătirea militară standard, redusă la o lună

"Nu avem un sistem de instruire adecvat" a continuat ofițerul, adăugând că Ucraina are nevoie ca instructorii săi militari să fie formaţi de NATO pentru a condensa pregătirea de bază standard de două luni într-o lună. Franța ia în considerare trimiterea de instructori în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea recruților.

Teama că vor trimiși pe front fără o pregătire adecvată este principalul motiv pentru care mulți bărbați ucraineni se tem de recrutare. În acest context o brigadă militară a pus panouri publicitare în toată țara  prin care promit "60 de zile de pregătire".

Dar, în ciuda faptului că brigăzile individuale investesc în reclame pentru a atrage recruți, un fel de competiție internă în cadrul armatei, bărbaţii care se înrolează riscă să nu ajungă la brigada lor preferată.

Brigăzile ucrainene se luptă între ele pentru cei mai buni recruţi

Un sergent a povestit pentru The Washington Post cum brigăzile ucrainene se luptă între ele pentru a pune mâna pe cei mai tineri, mai în formă și mai motivați recruţi. "Când ne trimit să recrutăm pe cineva, toți cei buni au fost deja luati de alte brigăzi, iar tu trebuie să alegi dintre cei schilozi şi bolnavi. Și, la naiba, alegi aşa dintre ei". 

Sergentul a mai spus că vrea să comunice cu soldații pentru a înțelege cine este mai dispus să lupte față dintre cei care au fost recrutați cu forța și care ar putea refuza ordinele pe câmpul de luptă. Este o problemă de importanță sporită, deoarece majoritatea ucraineanilor dornici să lupte s-au oferit deja să facă acest lucru. Cei care nu s-au oferit încă voluntari tind să nu vor să lupte. 

Problemele Ucrainei legate de instrucţia militară vor persistă probabil o perioadă de timp, au evaluat analiștii ISW, menționând că "media calităţii generale a forțelor ucrainene va scădea pe măsură ce soldaţii  experimentaţi vor fi rotiţi iar pe front vor ajunge noi soldaţi". 

Dincolo de problemele centrelor de antrenament, armata ucraineană se confruntă cu o dilemă: fie antrenează noile trupe pe front, fie trimit soldații cu experiență pentru a antrena noii recruţi. Analiștii vad şi un avantaj: noii soldați pot învăța rapid în timp ce luptă alături de veterani cu experiență.

Deși există posibilitatea unei scăderi a calității militarilor ucraineni, calitatea rămâne, cel puțin pentru moment, peste cea a rușilor, au evaluat analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului. Este o abordare mai bună decât cea a ruşilor de a împinge trupe slab antrenate în atacuri frontale, consideră experţii. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

razboi ucraina rusia ucraina
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Țara care renunță la clasa pregătitoare. Copiii vor începe şcoala cu un an...
Fanatik.ro
Publicat 19.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Uluitor | Sanatoriul Techirghiol, obligat să plătească 50.000 de lei unui...
Gandul
Publicat 19.09.2024
„Asasinul” trimis de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu este un pensionar...
Adevărul
Publicat 19.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 20 septembrie 2024. Racii au parte de oportunități pe mai...
CaTine
Publicat 19.09.2024
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări...
spynews.ro
Publicat 19.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Zodiile care au noroc în toate în luna octombrie. Scapă de datorii, de...
Click.ro
Publicat 19.09.2024
Primele recenzii iPhone 16. Ce spun experții și utilizatorii despre noul...
Useit
Publicat 19.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a...
Redacţia.ro
Publicat 19.09.2024
Cum și-a pierdut Irinel Columbeanu averea. Mihai Albu: „Nu pe femei și...
libertatea.ro
Publicat 19.09.2024
Cardi B a fost criticată de fani pentru rutina ei intensă de antrenamente....
ZU
Publicat 19.09.2024
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga...
Hello taste
Publicat 19.09.2024
Ce trebuie să faci pentru a crește stima de sine a fetei tale, potrivit...
Deparinti
Publicat 19.09.2024
Taximetriștii, la un pas de revoltă: „Dispeceratele au creat un adevărat...
ziare.com
Publicat 19.09.2024
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași...
Happy
Publicat 19.09.2024
Efectele lipsei de fibre în dieta femeilor însărcinate. Sfaturi pentru o...
Medicool
Publicat 19.09.2024
Marian Iancu susţine că un club imită Rapidul: "Este o boală grea şi se ia,...
orangesport.ro
Publicat 17.09.2024