Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rusia: Instructorii militari francezi din Ucraina sunt o țintă legitimă pentru armata rusă

Război în Ucraina. Orice instructor militar francez aflat Ucraina este o țintă legitimă pentru forțele armate ruse, a declarat marți ministrul de externe Serghei Lavrov, în timpul unui turneu în Africa. Declarația a fost făcută după ce Kievul a cerut experţi militari din Franța pentru antrenarea trupelor sale. Parisul şi Kievul negociază încă din februarie trimiterea unor instructori militari francezi în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 05.06.2024 , 10:49

Rusia: Instructorii militari francezi din Ucraina sunt o țintă legitimă pentru armata rusă Rusia: Instructorii militari francezi din Ucraina sunt o țintă legitimă pentru armata rusă - Profimedia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care se află într-un turneu în Africa, a declarat marţi că instructori francezi se află deja în Ucraina şi că ei reprezintă o ţintă legitimă pentru armata rusă. 

"În ceea ce privește instructorii francezi, avem motive să credem că sunt deja pe teritoriul ucrainean. Indiferent de statutul lor, oficialii militari sau mercenarii reprezintă o țintă legitimă pentru forțele noastre armate", a declarat Lavrov la o conferință de presă comună cu ministrul de externe din Congo, Jean Claude Gakosso.

Şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus marţi că "instructorii care sunt implicați în pregătirea armatei regimului ucrainean nu au nicio imunitate (de a nu fi loviţi), indiferent dacă sunt francezi sau nu".

Articolul continuă după reclamă

Macron se va întâlni cu Biden şi Zelenski în Franţa

Pe acelaşi subiect

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski a declarat săptămâna trecută că a semnat documente carepermit instructorilor militari francezi să ajungă în curând în bazele ucrainene de pregătire militară. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus săptămâna trecută că nu comentează "zvonuri sau decizii care ar putea fi luate în viitor".

El a spus că va detalia ajutorul oferit de Franța Ucrainei în această săptămână la comemorarea a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, unde sunt aşteptaţi atât Joe Biden, cât şi Volodimir Zelenski. Preşedinţia franceză a spus că nu va comenta declarațiile făcute de Lavrov și Peskov.

Lavrov a minimizat și conferința pentru pace în Ucraina, care urmează să aibă loc la sfârșitul acestei luni în Elveția, la care Rusia nu a fost invitată. "Această conferință din Elveția nu are niciun sens. Singurul sens pe care îl poate avea este încercarea de a păstra acest bloc anti-rus, care este în proces de prăbușire", a spus el. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Rusia: Instructorii militari francezi din Ucraina sunt o țintă legitimă pentru armata rusă