Antena LIVE

Imagini terifiante din dronă cu lupte ca-n Primul Război Mondial la Bahmut. Zeci de ruși morți pe străzi. Nicio clădire nu a rămas nebombardată

Imagini pur şi simplu terifiante din Bahmut, surprinse din dronă, au fost publicate în ultimele ore de forţele ucrainene. Oraşul supranumit de ambele tabere "o maşină de tocat carne" a devenit o ruină imensă, aşa cum arată una dintre filmări. Al doilea video arată atacuri ale ucrainenilor şi zeci de cadavre ale soldaţilor ruşi în tranşeele din oraş, unde se luptă ca în Primul Război Mondial. Atenţie, urmează imagini cu puternic impact emoţional!

De la 27.03.2023, 17:47

Nicio clădire, bloc sau casă, nu a rămas neatinsă de focurile de artilerie la Bahmut. Cel puţin asta arată două filmări publicate de armata ucraineană în ultimele zile. "Bahmut rezistă!" a scris luni pe Twitter Ministerul Apărării din Ucraina care a postat imagini cu bombardamente ucrainene asupra poziţiilor ruse şi cadavrele a zeci de soldaţi ruşi. Cu toate astea, experţii au atras atenţia că ruşii par să fi avansat în oraşul devenit o ruină uriaşă care aminteşte de Alep, Siria, după bombardamente. 

Jurnalistul german Julian Röpcke (Bild) susţine că imaginile par să sugereze că forţele ucrainene au pierdut zona de sud-vest din Bahmut. "Dacă acest video al armatei ucrainene are rolul să arate doar bombardamentele ucrainene, atunci Ucraina a pierdut întregul sector de sud-vest din Bahmut. Sper cu adevărat că trupele ucrainene au continuat aceste atacuri la distanță asupra forțelor ruse din zonă.... Și din nou (și din nou și din nou): Da! Filmarea arată zeci de ruși morți pe străzi. Dar arată, de asemenea, ruși care trăiesc și se mișcă printre ruinele din sud-vestul oraşului Bahmut și nicio trupă ucraineană în zonă" a scris pe Twitter expertul militar Julian Röpcke. 

A doua filmare din dronă a fost surprinsă săptămâna trecută şi arată ruinele oraşului Bahmut. Imaginile publicate prima dată online cel mai probabil pe 24 martie prezintă distrugeri masive într-o zonă rezidențială a orașului asediat de luni de zile. Nu este clar data la care au fost filmate aceste scene. 

Generalul Oleksandr Sîrski: Apărarea Bahmut este o necesitate militară

Pe acelaşi subiect

Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat luni că trupele sale continuă să respingă atacurile puternice ale ruşilor la Bahmut şi că apărarea acestuia constituie o "necesitate militară", relatează Reuters. Potrivit armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski a făcut această declaraţie în timpul unei vizite pe linia frontului din estul Ucrainei pentru a rezolva "aspecte problematice care împiedică executarea eficientă a sarcinilor de luptă" şi a luat "decizii operaţionale menite să consolideze capacităţile noastre de descurajare şi de a provoca daune inamicului".

Armata nu a oferit detalii şi nici nu a precizat când a avut loc vizita, dar comentariile lui Sîrski subliniază intenţia Ucrainei de a continua lupta la Bahmut, în pofida numărului mare de morţi de acolo. "Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut continuă. Situaţia este constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme şi echipamente militare, dar continuă să desfăşoare acţiuni ofensive", a spus el.

Lăudând rezistenţa forţelor ucrainene în "condiţii extrem de dificile", generalul Sîrski a spus că "apărarea Bahmutului în continuare se explică printr-o necesitate militară. Calculăm toate opţiunile posibile pentru evoluţia evenimentelor şi vom reacţiona în mod adecvat la situaţia actuală".

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat de asemenea zona de operaţiuni de lângă Bahmut săptămâna trecută şi a înmânat medalii şi decoraţii unor militari care luptă aici, într-un efort de ridicare a moralului, în timp ce Ucraina se pregăteşte pentru o posibilă contraofensivă după 13 luni de război.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi a declarat sâmbătă că situaţia este în curs de "stabilizare" în jurul Bahmut. Moscova consideră capturarea oraşului ca fiind vitală pentru finalizarea cuceririi regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei, unul dintre principalele sale obiective de război. Amintind de Primul Război Mondial, bătălia s-a purtat din tranşee cu lovituri necruţătoare de artilerie şi rachete pe un câmp de luptă puternic minat, descris ca o "maşină de tocat carne" de către comandanţi din ambele tabere

Ți-a plăcut acest articol?

bahmut ucraina rusia razboi
Întrebarea zilei
Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Emailul pe care trebuie să îl ștergi neapărat dacă l-ai primit. Utilizatorii...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la...
Fanatik.ro
Publicat 07.05.2024
Războiul viitorului: U.S. Air Force își construiește o flotă de peste 1.000...
spotmedia.ro
Publicat 07.05.2024
Ce BILEȚEL a lăsat un maturător din Vaslui, în parbrizul mașinii, unui șofer...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Ce mâncăm după Paște. De ce să ne ferim de ciorbă, preferata românilor
Adevărul
Publicat 07.05.2024
Eliminare dureroasă pentru echipa galbenă! Chef Sautner a pierdut un concurent...
A1
Publicat 07.05.2024
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce...
CaTine
Publicat 07.05.2024
Când poți spăla haine după Sărbătorile Pascale. În Săptămâna Luminată...
spynews.ro
Publicat 07.05.2024
„A venit iepurașul!” » Arpad Paszkany, cadou de peste 100.000 de euro pentru...
GSP
Publicat 05.05.2024
Descoperire uimitoare la bordul unei epave vechi de 1.700 de ani. „O delicatesă...
Click.ro
Publicat 07.05.2024
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
Useit
Publicat 07.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redacţia.ro
Publicat 07.05.2024
Luxul din „palatul de 1 miliard de euro al lui Putin”, filmare cu camera...
libertatea.ro
Publicat 07.05.2024
Tyla a purtat o rochie din nisip adevărat pe covorul roșu de la Met Gala 2024....
ZU
Publicat 07.05.2024
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Hello taste
Publicat 07.05.2024
Comportamente sexuale la copiii mici: ce este și ce nu este normal
Deparinti
Publicat 07.05.2024
Paradox sau normalitate: De ce a ajuns motorina să fie mai ieftină ca benzina....
ziare.com
Publicat 07.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa...
Medicool
Publicat 07.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024