Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ofensiva rușilor din Bahmut pare aproape de sfârșit. Mii de soldați au murit în zadar, pentru un petic de pământ

Ofensiva ruşilor din Bahmut, cea mai fierbinte linie a frontului din ultimele luni, pare să se fi încheiat. Kievul susţine că atacurile sunt din ce în ce mai sporadice. Nici ucrainenii nu pot prelua iniţiativa fără armele moderne promise de Occident. 

de Redactia Observator

la 25.03.2023 , 20:48

Fără forţe proaspete în zona Bahmut, ruşii îşi mută acum atenţia spre alte localităţi, precum Avdiivka și Kremina, din regiunile Doneţk şi Luhansk. În ultimele 24 de ore, cel puţin 16 oameni au murit şi zeci au fost răniţi în urma bombardamentelor trupelor lui Putin. Moscova se aşteaptă acum la răspunsul militar al ucrainenilor. 

Dimitri Medvedev, fost preşedinte al Rusiei: Ei pregătesc diferite acţiuni ofensive, asta se ştie prea bine. Fiecare zi în care arme occidentale sunt livrate Ucrainei ne aduce tot mai aproape de apocalipsa nucleară. 

Război în Ucraina. Zelenski vrea o contraofensivă și cere armament greu

Vezi și

Preşedintele Ucrainei spune, totuşi, că o contraofensivă fără artilerie, tancuri moderne şi sisteme de rachete este imposibilă pentru moment. 

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Inamicul trebuie să ştie asta: Ucraina nu va ierta aceste atacuri asupra oamenilor, nu va ierta decesele şi pagubele provocate. Toţi teroriştii ruşi vor fi înfrânţi.

Nici echipamentele ruşilor nu ţin însă pasul cu distrugerile de pe câmpul de luptă. Aşa că, în emisiunea prezentatorului Vladimir Soloviov, unul dintre principalii propagandiști ai Kremlinului, s-a vorbit despre trimiterea tacurilor T-34 în Ucraina, folosite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial de armata lui Stalin: "O vom face, dacă e nevoie. Am putea echipa o întreagă divizie cu tancurile aflate pe monumentele istorice. Când toți nu vor mai rămâne cu nimic, noi tot vom mai dispune de această rezervă".

Ungaria face un apel la pace și susține că granițele s-ar putea modifica

Cu ameninţări tot mai mari la adresa securităţii, ministrul de Externe maghiar face apel la o pace durabilă, care să nu fie doar în favoarea Rusiei.

Péter Szijjártó, ministrul maghiar de Externe: A opri războiul și a sta în jurul mesei nu înseamnă că accepți status quo-ul. Când războiul se oprește și încep discuțiile de pace, nu este necesar ca granițele să fie acolo unde sunt primele linii.

Rusia începe să simtă şi mai tare izolarea internaţională. Armenia şi Austria, ţări care au fost în relaţii strânse cu Moscova, au anunţat că vor executa mandatul de arestare a lui Vladimir Putin, dacă acesta va ajunge pe teritoriul lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la cadourile de Crăciun pentru a economisi mai mulţi bani?
Observator » Ştiri externe » Ofensiva rușilor din Bahmut pare aproape de sfârșit. Mii de soldați au murit în zadar, pentru un petic de pământ