Antena Meniu Search
x

Video Ofensiva Rusiei pe frontul din Ucraina a început să se clatine. Număr uriaș de soldați uciși în doar 24 de ore

Ofensiva Rusiei pe frontul din Ucraina a început să se clatine. Kievul anunţă că a ucis alţi o mie de soldaţi în doar 24 de ore şi se pregăteşte să declanşeze contraofensiva. Occidentul face în schimb pregătiri de pace. Şeful diplomaţiei americane nu exclude în curând negocieri asupra graniţelor Ucrainei. Între-timp, Ucraina anunţă sancţiuni la adresa senatoarei Diana Şoşoacă, după ce a spus că România ar trebui să anexe teritorii ucrainene. 

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 21:44

Vezi și

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, execuţiile prizonierilor de război ar fi avut loc imediat după capture. Ucraina ar fi executat astfel 25 de soldaţi ruşi, iar Rusia 15 ucraineni. Relele tratamente aoplicate prizonierilor sunt considerate crime de război de legislaţia internaţională, iar cei vinovaţi pot fi traşi la răspundere. 

Între-timp, la o săptămână după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru deportarea copiilor ucraineni, Rusia a început să-i înapoieze familiilor lor. Părăsesc Rusia cu traume care-i vor urmări o viaţă.  

Reporter: Ai spus că mai mulţi copii erau bătuţi.

Copil: Da. Aceia care erau pro-Ucraina, din Herson, aproape toţi erau pro-Ucraina.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cum îi băteau?

Copil: Cu un băț, un fel de băț de metal. Astakhov se ocupă de securitate, dar se credea ţar. Îmi spunea "eşti din Ucraina, cine are nevoie de tine? O să te ducem la internat, vei sta acolo şi vei conştientiza tot". Au lovit o fată în spate şi avea o vânătaie imensă.

Bombardamentele continuă în Ucraina

Azi-noapte sunetul bombardamentelor s-a auzit constant în Sumî. O bombă a lovit clădirea poliţiei, iar o şcoală a fost avariată. Un polițist și un paznic al școlii au fost uciși, iar alte nouă persoane au fost rănite. Într-un alt oraş din Donetsk, cinci oameni au murit, după ce una din bombe a distrus un centru umanitar.

În faţa liderilor europeni reuniţi la Bruxelles, Volodimir Zelenski a cerut din nou arme cu rază lungă de acţiune pentru a-şi apăra ţara. Doar că, liderii occidentali încearcă să găsească soluţii să pună capăt războiului. Şeful diplomaţiei americane nu exclude negocieri în privinţa graniţelor Ucrainei, dar doar cu acceptul Kievului.  

Antony Blinken, Secretar de Stat al SUA: În joc este un principiu profund, acela că vrem pace. Vrem să vedem (conflictul, n.r.) încheiat. 

Între-timp, senatoarea Diana Şoşoacă a fost pusă pe lista de sancţiuni de către Ucraina, după ce a cerut nici mai mult nici mai puţin decât denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina, ratificat în 1997, printr-un proiect de lege care prevede ca să anexeze teritoriile ucrainene aflate în componenţa României în perioada interbelică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ofensiva Rusiei pe frontul din Ucraina a început să se clatine. Număr uriaș de soldați uciși în doar 24 de ore