Prima ţară din Europa care cere să fie interzis TikTok-ul. Trump spune că va debloca aplicaţia, dar pune o condiţie
Inevitabilul s-a produs. Americanii nu mai au acces, de astăzi, la TikTok. Compania mamă a închis aplicaţia cu câteva ore înainte să intre în vigoare interdicţia oficială. Acum, Estonia cere Europei să urmeze exemplul Statelor Unite şi să interzică TikTok, despre care spune că este o armă de influenţă.
De Redactia Observator la 19.01.2025, 20:33Reţeaua şi-a informat utilizatorii din Statele Unite că nu mai pot utiliza TikTok, dar că există speranţe să fie redeschisă. "Suntem norocoşi că preşedintele Trump a indicat că va lucra cu noi la o soluţie pentru a restabili reţeaua TikTok după ce îşi va prelua mandatul", spun reprezentanţii platformei. Pentru proprietarii de afaceri activi pe TikTok, care postează clipuri şi sunt contactaţi de cumpărători, interdicţia înseamnă prăbuşirea vânzărilor.
Apple şi Google s-au conformat interdicţiei şi au eliminat TikTok din magazinele cu aplicaţii
Apple şi Google s-au conformat interdicţiei şi au eliminat TikTok din magazinele cu aplicaţii. Majoritatea utilizatorilor s-au mutat imediat pe RedNote, o aplicație chinească similară cu TikTok, dar cu şi mai mult conţinut propagandistic, folosită mai ales de femeile din marile oraşe ca motor de căutare pentru produse cosmetice, modă şi turism. Curtea Supremă a Statelor Unite a aprobat vineri legea care interzice TikTok dacă societatea din China care o deține nu o vinde până astăzi. Joe Biden nu a pus în aplicare decizia, ci l-a lăsat pe Donald Trump să hotărască.
Preşedintele ales a anunţat că va emite un ordin mâine, după preluarea mandatului, care va permite aplicaţiei TikTok să funcţioneze din nou. A adăugat, însă, că ar vrea o participaţie de 50% pentru Statele Unite într-o societate mixtă.