Statele Unite îşi redeschid graniţele după mai bine de doi ani de restricţii. Persoanele vaccinate pot călători de acum în ţara tuturor posibilităţilor
Ţara tuturor posibilităţilor iese din izolare. După doi ani de restricţii impuse de pandemie, Statele Unite îşi redeschid graniţele. Primesc doar vizitatori vaccinaţi, dar care trebuie să facă dovada şi unui test negativ. Bineînţeles, dacă plecaţi din România, aveţi în continuare nevoie şi de viză.
De Redactia Observator la 08.11.2021, 21:31Este momentul în care mai multe avioane cu pasageri decolează simultan de pe aeroportul Heathrow. Destinaţia - Statele Unite ale Americii. După 600 de zile de interdicţii, străinii sunt primiţi din nou cu braţele deschise, într-o atmosferă de sărbătoare.
Pasager: Sunt foarte, foarte fericit, îmi doream foarte mult să merg în SUA.
Este un moment aşteptat de mii de oameni: bunici care au pierdut primii ani de viaţă ai nepoţilor, părinţi şi fraţi care au lipsit de la evenimente importante de familie. Este şi cazul lui Lorraine, care nu şi-a mai văzut nepoţii de doi ani.
Restricţii ridicate după 600 de zile
- Statele Unite îşi deschid granițele pentru călătorii vaccinaţi doar cu serurile autorizate de OMS
- Redeschiderea şcolilor ar putea prelungi valul patru. Prof. Răzvan Cherecheş crede că decesele COVID-19 vor...
- Ţara care intră în lockdown total după apariţia unui singur caz de Covid. De doi ani, de la începutul...
Cei acceptaţi pe teritoriul american trebuie să fie complet vaccinaţi, cu unul dintre cele 4 seruri aprobate în Statele Unite. În plus, trebuie şi să aibă un test negativ făcut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Copiii sub 18 ani pot călători doar cu test negativ.
Românii, pe lângă vaccin şi test, au nevoie în continuare de viză. În ultimii 20 de ani, toate administraţiile de la Bucureşti au încercat să îi convingă pe americani să ne includă în programul Visa Waiver. Uniunea Europeană face şi ea presiuni, numai că regulile pentru a intra în program şi a circula fără viză sunt clare - rata de respingere trebuie să fie sub 3%.
La noi, este încă de peste 10%.
Luna trecută, un oficial american a anunţat că, alături de alte 3 ţări, România a intrat pe lista scurtă privind includerea în acest program. Şeful diplomaţiei române, Bogdan Aurescu, este chiar în aceste momente în Statele Unite şi vrea să redeschidă subiectul vizelor cu omologul american.