Antena Meniu Search
x

Statele Unite îşi deschid granițele pentru călătorii vaccinaţi doar cu serurile autorizate de OMS

Statele Unite îşi redeschid luni graniţele pentru turiştii străini vaccinaţi cu schema completă, după mai bine de un an şi jumătate de restricţii din cauza pandemiei. O mare companie aeriană şi-a avertizat deja clienţii, cu scuzele de rigoare, că vor avea de stat la coadă. Pasagerii care sosesc în Statele Unite cu avionul trebuie să prezinte şi un test negativ efectuat în ultimele trei zile, pe lângă dovada vaccinării. 

De Redactia Observator la 08.11.2021, 08:53
Vezi și

O problemă este că se acceptă numai imunizarea cu seruri autorizate de OMS sau de agenţiile americane. Nu va fi luat în calcul, de exemplu, vaccinul rusesc Sputnik, folosit în aproape 70 de ţări printre care Ungaria, Slovacia şi Mexic. 

Companiile aeriene se aşteaptă la ca numărul călătorilor să se dubleze

United Airlines se aşteaptă luni ca numărul pasagerilor internaţionali să fie cu aproximativ 50% mai mulţi, faţă de ziua de luni trecută, când a avut aproximativ 20.000.

Şi directorul general al Delta Air Lines, Ed Bastian, a avertizat că călătorii ar trebui să fie pregătiţi pentru cozi lungi.

"Va fi puţin mai dificil la început. Vă asigur că vor fi cozi, din păcate", a spus Bastian, adăugând că "o vom rezolva".

Delta a declarat că în cele şase săptămâni de când a fost anunţată redeschiderea SUA că a înregistrat o creştere cu 450% a rezervărilor internaţionale la punctele de vânzare, faţă de o prioadă de şase săptămâni anterioare anunţului.

Mesajul Casei Albe

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Kevin Munoz, a declarat pe Twitter: ”Deoarece ne aşteptăm la o cerere mare atunci când SUA vor ridica restricţiile de călătorii aeriene şi terestre de luni, luăm măsuri semnificative pentru a fi pregătiţi, prin asigurarea de resurse suplimentare”.

Administraţia Biden a avut mai mai multe discuţii cu companiile aeriene americane pentru a se pregăti pentru afluxul de călători suplimentari care vor începe să sosească pe aeroporturile americane şi a avertizat călătorii care traversează din Canada şi Mexic pe uscat sau cu feribotul să fie pregătiţi pentru aşteptări mai lungi începând de luni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Statele Unite îşi deschid granițele pentru călătorii vaccinaţi doar cu serurile autorizate de OMS