Antena Meniu Search
x

Redeschiderea şcolilor ar putea prelungi valul patru. Prof. Răzvan Cherecheş crede că decesele COVID-19 vor creşte din nou

Profesorul Răzvan Cherecheş reclamă faptul că în România restricţiile care au rolul de preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au fost "aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură" şi este de părere că, după reluarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică, numărul de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 se va menţine ridicat. În opinia sa, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant şi oamenii au găsit modalităţi de a le evita.

de Redactia Observator

la 05.11.2021, 15:50

Prof. Răzvan Cherecheş: După reluarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică, numărul de decese COVID se va menţine ridicat - Shutterstock (scop ilustrativ)

„Imediat ce s-a introdus certificatul verde, a crescut numărul de vaccinări pe zi pentru că oamenii s-au temut de consecinţele restricţiilor. Din nefericire, faptul că a scăzut numărul de vaccinări zilnice arată că restricţiile nu sunt aplicate constant şi oamenii şi-au găsit modalităţi de a eluda, de a evita această restricţie. În plus, dacă de luni va începe şcoala faţă în faţă în condiţiile în care şcolile nu sunt pregătite pentru funcţionare faţă în faţă – nu avem ventilaţie, măşti nu se poartă peste tot (...), distanţare nu există şi testarea... încă sunt în proces de achiziţie teste în condiţiile în care ar fi trebuit achiziţionate din vară, ca să fie la începutul şcolii – deci fără îndoială că în oraşele şi în zonele unde va începe şcoala faţă în faţă se va accelera transmiterea comunitară şi înseamnă că peste o lună, undeva în decembrie, vom vedea o creştere a numărului de decese ca urmare a deschiderii şcolii, a declarat Răzvan Cherecheş vineri, într-o intervenţie la B1 Tv. 

Răzvan Cherecheş: România, afectată de vlaul patru COVID-19 până în primăvară

Acesta consideră că România va continua să se confrunte cu probleme legate de răspândirea coronavirusului până în primăvara anului viitor, în aprilie - mai, când se va încălzi vremea.

„Până atunci, vom fi tot în acest val pentru că, dacă s-ar fi luat măsuri ferme, ar fi scăzut rata de transmitere, ar fi scăzut numărul de cazuri noi, inevitabil în timp ar fi scăzut numărul de decese, după care posibil ca în ianuarie-februarie să fi reînceput creştere ca urmare a relaxărilor din perioada sărbătorilor. Dar, cum măsurile au fost aplicate cu jumătate de gură, cu jumătate de măsură, practic prelungim valul patru până în primăvară”, a adăugat expertul în sănătate publică, citat de news.ro.

Pe acelaşi subiect

România a depășit, vineri, pragul de 50.000 de decese COVID de la începutul pandemiei.

Bilanţ COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri, 5 noiembrie 2021, că au fost înregistrate 8.268 cazuri noi cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, şi 483 de decese, din care 20 anterioare. Situaţia detaliată poate fi consultată pe Observatornews.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Redeschiderea şcolilor ar putea prelungi valul patru. Prof. Răzvan Cherecheş crede că decesele COVID-19 vor creşte din nou