Antena Meniu Search
x

Ţara care intră în lockdown total după apariţia unui singur caz de Covid. De doi ani, de la începutul pandemiei, nu au avut niciun bolnav

Tonga, micuţa ţară din Pacificul de Sud, intră în lockdown după primul caz de Covid confirmat. De aproape doi ani, de la începutul pandemiei, Tonga nu a avut nici măcar un caz de îmbolnăvire până vinerea trecută, 29 octombrie.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 09:31

Ţara care intră în lockdown total după apariţia unui singur caz de Covid. De doi, de la începutul pandemiei, nu au avut niciun bolnav
- Profimedia

Tonga este o ţară polineziană formată din peste 170 de insule în Pacificul de Sud. Populaţia totală a ţării este de aproximativ 100.000 de persoane. Autorităţile au decis că toată lumea va intra în izolare după ce a fost depistat primul caz de Covid. Astfel, transportul public va fi oprit, se vor închide restaurantele, barurile şi cluburile, iar şcolile şi bisericile vor fi închise şi ele. Tonga a intrat în lockdown de la 1 noiembrie, iar restricţiile sunt programate să dureze o săptămână, informează CNN.

Locuitorii s-au grăbit să se vaccineze

Locuitorii din Tonga s-au grăbit să se vaccineze împotriva coronavirusului după ce națiunea insulară din Pacific a confirmat vineri primul său caz, anunță BBC, citat de Mediafax. Infecția a fost depistată la o persoană complet vaccinată care a sosit cu un zbor de repatriere din Noua Zeelandă. Premierul Tonga, Pohiva Tu'i'onetoa, a avertizat că locuitorii de pe insula principală Tongatapu se vor confrunta cu un posibil lockdown săptămâna viitoare. Tonga a fost una dintre ultimele țări în care nu au fost raportate infecții cu Covid.

Peste 100.000 de persoane trăiesc în această națiune insulară, situată la nord-vest de Noua Zeelandă. Doar o treime din populația din Tonga a fost vaccinată complet. Coordonatorul național de imunizare, Afu Tei, a declarat pentru agenția de știri AFP că mii de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru a-și primi vaccinurile.

Pe acelaşi subiect

Persoana infectată venea din Noua Zeelandă

Persoana infectată se afla printre cele 215 persoane aflate într-un zbor de repatriere din Christchurch, Noua Zeelandă. Printre alte persoane aflate la bord se numărau membri ai echipei olimpice din Tonga, care au rămas blocați în oraș după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă a declarat că persoana respectivă a fost testată negativ înainte de a părăsi țara. Dar autoritățile din Tonga au declarat că un rezultat pozitiv a fost înregistrat după un test de rutină efectuat joi, realizat în timp ce se afla în izolare administrată obligatorie.

Siale Akau'ola, șeful executiv al ministerului sănătății din Tonga, a declarat reporterilor că tonganul infectat a primit o a doua doză de vaccin la mijlocul lunii octombrie și că autoritățile sunt convinse că persoana nu se va îmbolnăvi grav. De la începutul pandemiei, peste 246 de milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate la nivel mondial și aproape 5 milioane de decese legate de Covid, potrivit unui bilanț realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri externe » Ţara care intră în lockdown total după apariţia unui singur caz de Covid. De doi ani, de la începutul pandemiei, nu au avut niciun bolnav