Carnea halal, secretul măcelăriei orientale
Se spune că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase! Asta şi pentru că, în unele dintre cele mai iubite preparate orientale, se foloseşte carnea halal. O specialitate mai puţin cunoscută. Şi despre care bucătarii spun că nu conţine toxine.
De Redactia Observator la 27.11.2018, 23:17- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Se spune că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase! Asta şi pentru că, în unele dintre cele mai iubite preparate orientale, se foloseşte carnea halal. O specialitate mai puţin cunoscută. Şi despre care bucătarii spun că nu conţine toxine. În măcelăriile cu specific, se foloesc şi ingrediente orientale, pentru a da un plus de savoare.
În măcelăriile orientale pregătirea cărnii este un ritual. Iar totul începe de la sacrificarea animalelor. Până ajunge în farfurie, carnea trece printr-un întreg proces tehnologic.
Parici Suraj, măcelar: Nu lucrăm cu animale mari, adică cu animale bătrâne. Este un abator în care animalele sunt sacrificate numai de musulmani. Totul este halal.
Despre "HALAL" se spune că este o carne fără toxine. Pentru că sângele este eliminat din animal. Astfel, măcelarii orientali spun că obţin o carne sănătoasă şi în acelaşi timp mult mai fragedă. Ca să fie gustoasă, mai au un secret.
Carnea se condimentează foarte bine cu sare, piper, boia, usturoi, boabe de piper şi ulei de măsline. Se mai dă un start de ulei de măsline pe fiecare, se mai pune încă un strat de carne.
După ce toată pastrama este condimentată, se acoperă cu folie şi se ţine în baiţ 24 de ore. Ce-i drept, este o carne mai scumpă. Un kilogram de carne de berbecuţ costă peste 50 lei, pastrama de berbecuţ - 30 de lei, iar pulpele din pui condimentate costă 21 de lei kilogramul.
O să vă pregătim adana kebab, din carne de oaie şi carne de vită, ne dezvăluie bucătarul Kaya Mahmut.
După ce a fost secţionată, carnea de oaie şi de vită se toacă mărunt. Cu satârul, pentru că bucătarul vrea astfel să păstreze astfel gustul autentic.
Se lasă 7 minute pe grătar şi preparatul este gata. Kebab se poate face cu uşurinţă şi acasă. Cei care vor să gătească în stil oriental găsesc la măcelăriile cu specific şi carne marinată pentru shaorma, măsline, brânză sau dulciuri arăbeşti.