Deserturi de post. Reţete şi mod de preparare
Postul Paştelui este cel mai restrictiv, iar pentru amatorii de dulciuri e şi cel mai greu de ţinut! Asta doar dacă nu ştiu să-şi pregătească prăjituri de post. Reţetele nu sunt scumpe. Nici măcar complicate nu sunt. Iar, cu puţină răbdare, puteţi prepara chiar şi torturi de post.
De Redactia Observator la 13.03.2019, 17:17Postul Paştelui este cel mai restrictiv, iar pentru amatorii de dulciuri e şi cel mai greu de ţinut! Asta doar dacă nu ştiu să-şi pregătească prăjituri de post. Reţetele nu sunt scumpe. Nici măcar complicate nu sunt. Iar, cu puţină răbdare, puteţi prepara chiar şi torturi de post.
Nu e un păcat să vorbim despre deserturi în timpul postului. Şi nici să le consumăm, atunci când le facem după reţete speciale. Negresa de post este aliatul de nădejde al celor care vor să îşi potolească pofta de dulce.
Ca să prindă gust aveţi nevoie de doar 50 de minute. Făină, praf de migdale, nucă, ulei de floarea soarelui, cacao şi scorţişoară. Plus gem şi zahăr. Cum e imposibil să nu ne placă un desert cât mai pufos, nu vă sfiiţi să adăugaţi şi bicarbonat de sodiu.
Prepararea e simplă. Într-un vas, amestecaţi un litru de apă cu ulei şi cu gem. Făina, împreună cu scorţişoara, cu nuca şi cu zahărul fac echipă în alt castron. Este a doua parte a amestecului. Nu uitaţi de ingredientul de bază - cacao.
De aici, compoziţiile ajung împreună într-o tavă. Care, la rândul ei, îşi găseşte loc în cuptorul încins. Ce ne mai rămâne de făcut? Doar să aşteptăm. Iar apoi să savurăm. La gust, nici nu ai spune că negresa de post nu este desertul pe care cu toţii îl ştim de mici.
Pentru pretenţioşi există şi alte soluţii. Torturile tot de post! Fără făină ori praf de copt. Blatul lor poate fi făcut doar din migdale şi stafide pisate. Cât despre cremă puteţi opta pentru fructe uscate şi seminţe. Iar cei care doresc un plus de aromă, pot folosi esenţe de tot felul, miere ori pot stoarce o portocală sau o lămâie, după gust. Destinaţia finală a deliciului.o ştiţi deja.
Nutriţioniştii avertizează că astfel de deserturi sunt, pe cât de gustoase, pe atât de bogate în calorii.