Percheziții la Şcoala Superioară de Aviaţie. Procurorii investighează un prejudiciu de 5 milioane de euro în cazul reparațiilor aeronavelor SMURD
Suspiciuni de corupţie în aer. Procurorii militari au făcut 30 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la mai multe firme şi instituţii publice, privind repararea aeronavelor SMURD sau a celor care aparţin Şcolii Superioare de Aviaţie. Prejudiciul estimat e uriaş, peste 5 milioane de euro.
De Redactia Observator la 21.06.2023, 22:27Este momentul în care anchetatorii ajung la DNA cu doi saci plini cu documente. Actele vin de la o societate comercială din Sectorul 1 al Capitalei, vizată în ancheta procurorilor anticorupţie. Pe site-ul de achiziţii publice, compania apare că câştigat mai multe licitaţii în ultimii ani pentru servicii de reparare a motoarelor la aeronave care aparţin Şcolii Superioare de Aviaţie sau IGAV din cadrul Ministerului de Interne.
Bianca Iacob, reporter Observator: "Percheziţii sunt şi la Şcoala Superioară de Aviaţie, iar, în total, procurorii au descins astăzi la 30 de adrese. Aceeaşi procurori spun că prejudiciul în cauză s-ar ridica la 5 milioane de euro."
Zeci de percheziții ale DNA
"Sunt efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", transmite DNA.
- Zeci de percheziţii DNA, la instituţii subordonate MAI. Dovezile căutate de procurori, într-un dosar legat de...
- Un grup infracţional din România a dat ţeapă cu criptomonede de peste 4,71 milioane de lei. Metoda prin care...
- Doi bărbaţi acuzaţi că vindeau droguri copiilor, arestaţi în urma unor percheziţii, în Mureş
Percheziţiile au vizat şi Aeroportul Băneasa, unde sunt garate aeronavele, cât şi sediul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului de Interne.
Bianca Iacob, reporter Observator: "La această oră, procurorii sunt în birourile de la Inspectoratul General pentru Aviaţie şi caută documente. Documente care să certifice suspiciunile de corupţie asimilate, spun aceştia, pentru lucrări de reparaţii şi mentenanţă efectuate la aeronavele IGAV între 2019 şi 2023."
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție suspectează că, timp de patru ani, ar fi fost întocmite în mod fraudulos mai multe contracte care vizau repararea unor avioane ale Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului de Interne. Inclusiv lucrări la aparatele de zbor folosite în misiuni de salvare SMURD. Potrivit surselor Observator, anchetat ar fi şi șeful Inspectoratului General de Aviaţie, generalul de flotilă aeriană Cătălin Paul Dache.