Antena Meniu Search
x

Video Zeci de percheziţii DNA, la instituţii subordonate MAI. Dovezile căutate de procurori, într-un dosar legat de reparaţii şi mentenanţă la aeronave SMURD

Percheziţii DNA în această dimineaţă la sediul Inspectoratului General de Aviaţie, subordonat Ministerului de Interne, dar şi la mai multe firme. Ancheta vizează lucrările de reparații ale unor aeronave, inclusiv unele din dotarea SMURD care participă la misiuni medicale de salvare.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 21.06.2023, 14:00

Vezi și

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat, miercuri, 30 de percheziţii, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar în care se investighează decontarea unor lucrări de reparaţii/mentenanţă a unor aeronave, printre care şi cele ale SMURD.

30 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov

"Procurorii caută documente din perioada 2019-2023, care să îi ajute să probeze suspiciunile care planează în acest moment asupra celor trei instituţii publice - Inspectoratul General pentru Aviaţie şi Şcoala Superioară de Aviaţie. Sunt suspiciuni asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru reparaţii şi mentenanţă la aeronavele din interiorul Inspectoratului General pentru Aviaţie, inclusiv aeronave care execută misiuni SMURD, dar şi unele care sunt încadrate la suport aerian pentru instituţiile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Încă nu ştim dacă vorbim despre facturi fictive sau despre alte lucruri", spune Bianca Iacob, reporter Observator.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul zilei de miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 30 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituţii publice, restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Surse judiciare au precizat că descinderi ar avea loc şi la la sediul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă din Capitală.

"Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2019-2023, în legătură cu efectuarea şi decontarea unor lucrări de reparaţii/mentenanţă a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD, prejudiciul cauzat fiind estimat, la acest moment, la suma de aproximativ 23.200.000 lei", se precizează în comunicat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Justitie » Zeci de percheziţii DNA, la instituţii subordonate MAI. Dovezile căutate de procurori, într-un dosar legat de reparaţii şi mentenanţă la aeronave SMURD