Noi ameninţări din partea Rusiei, după ce Volodimir Zelenski a dat de înţeles că ţara sa ar putea pune mâna pe arme nucleare
Putin lansează noi ameninţări! Liderul de la Kremlin a spus că nu va permite Ucrainei să deţină arme nucleare. Declaraţia vine după ce Volodimir Zelenski a dat de înţeles că ţara sa ar putea pune mâna pe un astfel de arsenal. Între timp, a fost panică la NATO după ce o dronă rusească a intrat pe teritoriul României. Secretarul general al Alianţei, Mark Rutte, a felicitat autorităţile pentru reacţia rapidă.
De Redactia Observator la 19.10.2024, 10:14"Nu este dificil să creezi arme nucleare în lumea modernă. Nu ştiu dacă Ucraina este capabilă să facă acest lucru acum. Este o provocare periculoasă, pentru că, desigur, orice pas în această direcţie va fi urmat de o reacţie pe măsură", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.
O provocare periculoasă
Este noul avertisment lansat de Vladimir Putin. Declaraţia care dă fiori vine după ce acum două zile, la Bruxelles, Volodimir Zelenski a dat de înţeles că ţara sa ar putea ar putea pune mâna pe arme nucleare. Însă, într-un interviu acordat presei ucrainene, liderul de la Kiev pare să fi dat un pas înapoi.
"În ceea ce priveşte armele nucleare, nu vom crea nicio ameninţare nucleară la adresa lumii", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.
Zelenski a continuat să vorbească despre planul său de victorie împotriva Rusiei şi a mai declarat că ţara sa merită să se alăture NATO. Până atunci însă, Statele Unite şi Germania au promis că vor continua să sprijine militar armata ucraineană.
"Nu voi oferi detalii pentru că nu am dreptul să o fac, dar veţi auzi unele dintre ele mai târziu. Pachetele de ajutor, cred eu, vor fi mari, de la 500 la 750 de milioane", mai declară Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.
Dronă rusească pe teritoriul României
Între timp, a fost panică la NATO după ce o dronă rusească a intrat pe teritoriul României, în judeţul Constanţa. O reacţie a venit şi din partea secretarului general al Alianţei, Mark Rutte.
"Aliaţii au convenit că apărarea aeriană şi antirachetă rămâne o prioritate a Alianţei. Acest lucru este cu atât mai important având în vedere războiul Rusiei împotriva Ucrainei, care a dus la multiple încălcări ale spaţiului aerian al NATO. Inclusiv în România. Permiteţi-mi să exprim solidaritatea NATO cu România şi, de asemenea, să felicit autorităţile române pentru răspunsul rapid şi eficient", a declarat Mark Rutte, secretarul general al NATO.
În ultimul an, MApN a raportat aproape 20 de incidente ce implică drone sau fragmente de astfel de aparate de zbor căzute pe teritoriul României sau survolări ale spaţiului nostru aerian.