Ce alimente ar trebui să nu mâncăm pe timp de caniculă. Semnalul de alarmă tras de specialişti şi recomandările medicilor
Trăim zile caniculare, iar în această perioadă, hidratarea este extrem de importantă. Şi nu vorbim doar de consumul de apă. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă şi în ceea ce priveşte alimentaţia. În zilele călduroase se recomandă, spre exemplu, evitarea mâncărurilor bogate în grăsimi. De preferat ar fi să consumaţi cât mai multe preparate hidratante, bogate în apă, precum salatele, de fructe ori de legume, şi ciorbele.
De Angela Bertea la 18.07.2023, 17:54Salata pare a fi preparatul de bază zilele acestea. Este uşor de făcut, răcoritoare şi plină de nutrienţi.
"Pe vremea asta, o salată de răcoreşte. altceva, mâncare, mai greu să facem".
"Zarzavaturi, roşii, ardei, legume mai mult decât carne".
"Roşii, castraveţi, cartofi, păstăi, chiar şi porumb de fiert. Puţini clienţi, dar buni".
- Obezitatea, o problemă de sănătate a lumii moderne. Cum ne dăm seama dacă suntem puşi în pericol de excesul de...
- Cum slăbim folosind fructe, legume şi plante cu efect antiimflamator, în locul pastilelor şi înfometării
- La 17 ani şi 135 kg, Mihai simţea că îşi pierde viitorul pentru dulciuri şi fast food. Rezultatul obținut în...
Petronela Neamțu, bucatar șef: Aici avem snacksuri de păstârnac, avem avocado, avem pâine integrală cu seminţe, roşii, spanac, fenicul şi ceva fructe de sezon.
Hidratarea este foarte importantă, mai ales în zilele călduroase
Angela Bertea, reporter Observator: Inclusiv o supă călduţă, sau un ceai, ne ajută să ne păstrăm hidrataţi în zilele călduroase.
Hidratarea este foarte importantă, mai ales în zilele călduroase. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă în privinţa alimentelor care ar trebui evitate în această perioadă.
Sincron Daniela Bălănucă, nutriționist: Ar trebui să evităm alimentele grase, făcute la grătar sau prăjite în ulei, mezelurile, pentru că digestia lor este una greoaie. Cu moderaţie ceaiul şi cafeaua şi de preferat călduţe şi cu grijă la cantitatea de zahăr adăugată. Laptele, iaurtul, se pot consuma în această perioadă, pentru că au un procentaj ridicat de apă.
Recomandări vin şi din partea medicilor.
Irina Badrajan, medic de familie: Pe primul plan este hidratarea. Hidratarea înseamnă ingestia de lichide şi lichide sunt şi alcoolurile, e adevărat, dar acestea trebuie refuzate la consum.
Meniul verii poate să conţină şi carne uşoară, cum ar fi cea de pasăre sau peşte. Prăjelile, alcoolul şi expunerea la soare la orele de vârf, sunt însă, strict interzise.