Antena Meniu Search
x

Video La 17 ani şi 135 kg, Mihai simţea că îşi pierde viitorul pentru dulciuri şi fast food. Rezultatul obținut în 6 luni

Mai bine de o treime din populaţia României ar putea ajunge să sufere de obezitate în următorii 15 ani, dacă nu se pun la punct programe de prevenţie şi conştientizare a afecţiunii. În ciuda acestor avertismente ale medicilor, ţara noastră nu priveşte fenomenul ca pe o boală, iar pacienţii supraponderali sunt trataţi de celelate suferinţe, care sunt asociate de cele mai multe ori. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 24.04.2023, 08:43

Vezi și

Marian are 33 de ani, este din Bucureşti şi s-a îngrăşat pentru că mânca haotic şi mult fast food. A reușit să scape de kilogramele în plus în doar opt luni și jumătate, după ce şi-a pus la punct alimentaţia. "Am avut 112 kilograme la început, acum am 70 şi am slăbit în jur de 40 de kilograme. În acelaşi timp mi-am îmbunătăţit şi partea de digestie, partea de energie", povesteşte Marian. "Am introdus micul dejun, înainte nu mâncam nimic dimineaţa. Am învăţat să mănânc corect, să combin corect alimentele", adaugă el.

Cum a slăbit Mihai 33 kg

Cu greutatea s-a luptat şi Mihai, care are doar 17 ani. Când s-a urcat pe cântar şi a văzut numărul 135 a ştiut că e timpul să ia măsuri. "Noi am început mişcarea acum şase luni, Mihai a reuşit performanţa de a da 33 de kilograme jos. Am avut în medie 3-4 antrenamente pe săptămână", spune un antrenor de fitness. 

Băiatul vrea să ajungă la 90 de kilograme. "Cred că toţi copiii au această chestie, mănâncă foarte mult dulciuri, sucuri, fast food. Transpiram foarte mult, excesiv. Nu puteam să fac prea multe, foarte mult gâfâiam", mărturiseşte Mihai.

Pe acelaşi subiect

Tot mai mulţi români obezi

Medicii atrag atenția că în până în 2035, patru din 10 bărbați din România vor suferi de obezitate, boală care va afecta şi trei din 10 femei. În ciuda acestor avertismente, statul nu se implică deloc. "În România nu există servicii de nutriție decontate de Casa de Asigurări. Dacă pacientul respectiv are nevoie și de psiholog sau alte specialități care să intervină, deja lucrurile se rup", spune Daciana Toma, medic de familie.

Specialiştii spun că putem preveni obezitatea prin stilul de viaţă. "Dacă nu avem cum să facem mişcare în sală folosim parcul, urcăm câteva trepte, coborâm sau facem o tură de parc sau în sală. Să nu mai mâncăm dulciuri, să nu mai mâncăm seara târziu, să nu mâncăm grăsimi, prăjeli", recomandă Costel Cosloc, antrenor personal.

Obezitatea este asociată şi reprezintă factori de risc pentru multe afecţiuni cum sunt hipertensiunea arterială, diabetul sau sindromul de apnee în somn.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » La 17 ani şi 135 kg, Mihai simţea că îşi pierde viitorul pentru dulciuri şi fast food. Rezultatul obținut în 6 luni