O soluţie perfuzabilă, cauza infecţiei cu piocianic de la Spitalul din Miercurea Ciuc. Ancheta a descoperit că nici instrumentarul nu era sterilizat corespunzător
A fost descoperită cauza infectării cu piocianic a pacienţilor de la Spitalul din Miercurea Ciuc. Bacteria periculoasă provine dintr-o soluţie perfuzabilă, asta deşi iniţial conducerea unităţii medicale susţinea că bolnavii nu s-au contaminat în spital.
De Redactia Observator la 19.01.2022, 20:05- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Concluzia iniţială a fost bazată pe informaţia potrivit căreia bacteria care provine din mediul spitalicesc este rezistentă la antibiotice. Din fericire nu a fost cazul la niciunul dintre cei 14 pacienţi.
A fost declanşată o anchetă epidemiologică şi, potrivit conducerii spitalului, din cei 14 pacienţi doi sunt în stare foarte bună, iar ceilalţi 12 sunt în ameliorare.
Potrivit primelor concluzii ale anchetei prezența bacteriei a fost relevată într-un flacon folosit la irigare în timpul operației. De asemenea, au fost identificate probleme la sterilizarea instrumentarului în aceste operații.
Potrivit conducerii, concluziile finale vor veni la sfârșitul săptămânii, ulterior se va face o dezinfecție totală a spitalului.
- Cazul pacienților infectați cu bacilul piocianic la Miercurea Ciuc: Sala de operații a fost închisă, spitalul...
- Anchetă la spitalul din Miercurea Ciuc, după ce 14 pacienți operați la ochi au fost infectați cu o bacterie...
- Cele două piscine amendate de ANPC cu 35.000 de lei, din cauza bacilului piocianic descoperit în apă, nu aveau...
14 bătrâni, operaţi de cataractă, s-au infectat în spital. Reprezentanţii spitalului spun că nu sunt de vină, ancheta DSP îi contrazice
Spitalul nu e de vină, dar pacienţii sunt la un pas de a orbi. Primele concluzii ale anchetei de la Spitalul Judeţean Harghita, după ce 14 vârstnici operaţi de cataractă s-au infectat cu bacilul pioceanic, au şocat pe toată lumea. Bacteria nu vine din spital, spun reprezentanţii unităţii medicale, deşi inspectorii DSP îi contrazic: vine chiar din sala de operaţie!
Bolnavii au rămas în acelaşi spital de unde au luat infecţia
Bolnavii au rămas în acelaşi spital de unde au luat infecţia. Au fost operaţi din nou pentru a-şi recăpăra vederea şi sunt trataţi cu antibiotice. Pericolul însă nu a trecut. "Evoluţia lor până acum este favorabilă, dar fiind vorba despre un loc sensibil, ochiul nu are sistem imun propriu sperăm să evolueze în continuare bine", a declarat Tar Gyöngyi, director executiv DSP Harghita.
Situaţia de la Spitalul Judeţean Harghita nu este singulară. Infecţiile nosocomiale sunt la ordinea zilei, sunt mortale şi nu au leac în România. În perioada pandemiei au fost raportate peste 23.000 de cazuri, însă inspectorii sanitari recunosc că s au făcut mult mai puţine anchete epidemiologice în spital. Oficial, 45 de români au fost ucişi intr un an de infecţiile din spitale.