Antena Meniu Search
x

Video Anchetă la spitalul din Miercurea Ciuc, după ce 14 pacienți operați la ochi au fost infectați cu o bacterie ucigașă. ”Îi ardeau ochii”

Situaţie gravă la Spitalul Judeţean de Urgență Miercurea Ciuc. 14 pacienţi operaţi de cataractă senilă s-au trezit infectaţi cu o bacterie intraspitalicească extrem de periculoasă: bacilul pioceanic. La un pas să îşi piardă vederea, toţi au ajuns din nou pe masa de operaţie. Autoritățile nu au încă vinovați, dar fac un apel public la rugăciune.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.01.2022, 19:40

Poza preview Shutterstock Vezi și

La scurt timp după operaţia care ar fi trebuit să le redea vederea, 14 pacienţi în vârstă au început să aibă dureri violente.

Rudă: ”Îi ardeau ochii deja joi seara. L-au operat joi dimineață și seara deja îi ardeau ochii”.

Abia după ce bolnavii au început unul câte unul să vină la controlul de a doua zi, medicii de la Spitalul Judeţean Harghita au realizat că se întâmplă ceva grav.

Dr. Konrád Judit, manager spital: S-au luat probe si la primul pacient a iesit Pseudomonas Aeruginosa”.

Pe acelaşi subiect

Bacilul pioceanic este o bacterie intraspitalicească, extrem de rezistentă la antibiotice

Sau bacilul pioceanic, cum mai e numită bacteria ce provoacă o infecție care le poate fi fatală exact persoanelor deja bolnave, cu un sistem imunitar slăbit.

Rudă: ”E foarte grav, pentru că ți se infectează ochiul și nu se știe dacă îți revine vederea. E posibil să pierzi acel ochi”.

Dr. Konrád Judit, manager spital: ”De obicei este rezistent la toate antibioticele, dar acest care a fost depistat nu este rezistent, ci este sensibil la mai multe antibiotice”.

Bacteria periculoasă se ia de obicei din spitale, dar în acest caz nimeni nu ştie de unde a apărut.

Borboly Csaba, preşedinte CJ Harghita: ”Luni o să știm mai mult, de unde a venit aceasta infecție, dar pana atunci cel mai important lucru este ca specialiștii să poată să lucreze”.

Toți pacienții la care s-a descoperit bacteria ucigașă trebuie să fie operați din nou

Toţi pacienţii trebuie să treacă din nou prin sala de chirurgie. De data aceasta, sunt pe mâna unui medic din străinătate.

Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Miercurea Ciuc funcționează în clădirea din spatele meu. Acesta este și locul în care, până diseară, trebuie operați din nou toți cei 14 pacienți care au suferit infecții după intervențiile oftalmologice inițiale”.

Unii au fost deja operaţi. Rudele se plâng însă că nu se simt prea bine.

Rudă: ”Ce să zic, sper să vadă din nou. Dar au operat-o a doua oară și încă nu vede absolut nimic”.

Ancheta DSP Harghita la spitalul din Miercurea Ciuc

Fără un răspuns pentru rudele îngrijorate, autorităţile judeţene, de la care vin şi banii pentru spital, fac apel la rugăciune.

Borboly Csaba, preşedinte CJ Harghita: ”Toți cei care vor să ne sustina sau sunt cu gânduri bune asupra pacientilor, cel mai bine sa ne ajute cu rugăciune”.

Pe lângă ancheta spitalului, şi inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Harghita cercetează cazul infecţiei cu bacilul pioceanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Anchetă la spitalul din Miercurea Ciuc, după ce 14 pacienți operați la ochi au fost infectați cu o bacterie ucigașă. ”Îi ardeau ochii”