Antena Meniu Search
x

Cazul pacienților infectați cu bacilul piocianic la Miercurea Ciuc: Sala de operații a fost închisă, spitalul spune că bacteria nu vine din spital

Sala de operații a Secției de oftalmologie de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a fost închisă, după apariția a 14 cazuri de pacienţi infectaţi cu bacilul piocianic, o bacterie extrem de periculoasă, după operații de cataractă senilă. Pacienții, care au fost operați din nou, sunt în stare stabilă și rămân internați în spital.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 13:57

Cazul pacienților infectați cu bacilul piocianic la Miercurea Ciuc: Sala de operații a fost închisă, spitalul spune că bacteria nu vine din spital
Cazul pacienților infectați cu bacilul piocianic la Miercurea Ciuc: Sala de operații a fost închisă, spitalul spune că bacteria nu vine din spital - Profimedia Images

Potrivit unui comunicat transmis luni, starea pacienților reoperați la secția oftalmologie a spitalului este stabilă, iar primele rezultate arată că bacteria Pseudomonas aeruginosa, cu care s-a produs infecția, nu vine din mediu spitalicesc.    

În data de 14, 15 și 16 ianuarie au fost reoperați 13 din cei 14 pacienți la care a apărut endoftalmită după operațiile de cataractă senilă. Un pacient a refuzat reoperarea, el primește tratament medicamentos. 

Din cauza inflamației active vederea acestor pacienți s-a deteriorat semnificativ și au fost reoperați pentru a opri această inflamație, infecție. În momentul de față inflamația a scăzut la toți, și la pacientul care a primit numai tratament medicamentos.    

Pe acelaşi subiect

Starea pacienților este stabilă, dar rămân internați

Starea tuturor pacienților necesită tratament în continuare, vor rămâne internați în spital. Dacă la careva din pacienți este nevoie, se vor repeta intervențiile chirurgicale. Cea ce s-a putut face din punct de vedere medical, s-a făcut, în continuare pacienții vor fi ținuți sub supraveghere. Dacă va fi necesar se vor efectua și alte intervenții chirurgicale.  

Analizele de laborator finalizate până acum au arătat prezența bacteriei Pseudomonas aeruginosa la 5 pacienți. Antibiograma s-a finalizat la 2 probe, conform rezultatului acestuia bacteria este sensibilă la mai multe antibiotice, deci nu vine din mediu de spital. Tulpinele din mediul de spital fiind multirezistente. 

Pacienții care necesită intervenții chirurgicale, transferați la spitalul din Sfântu Gheorghe

Spitalul continuă ancheta internă pentru a stabili cum s-a produs infecția. Azi s-au prelevat alte probe din soluțiile folosite în sala de operație. Rezultatele vor fi gata în următoarele 1-5 zile.   

Până în momentul în care putem folosi în siguranță sala de operație a secției oftalmologie, transferăm pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale oftalmologice la Spitalul Județean de Urgență dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cazul pacienților infectați cu bacilul piocianic la Miercurea Ciuc: Sala de operații a fost închisă, spitalul spune că bacteria nu vine din spital