Antena Meniu Search
x

Video Cele două piscine amendate de ANPC cu 35.000 de lei, din cauza bacilului piocianic descoperit în apă, nu aveau autorizaţie

Atenţie mare la ce ştranduri mergeţi. În Murighiol, inspectorii ANPC au închis două piscine după ce au găsit bacil piocianic în apă.

De Alexandra Marin la 17.08.2021, 20:34
Vezi și

Turiştii au fost puşi în pericol, iar asta din mai multe cauze, ne anunţă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Cel mai grav este de departe prezenţa bacilului pioceanic în apă, o bacterie care îi poate afecta puternic pe cei cu un sistem imunitar slăbit sau care suferă deja de o boală. Pot fi afectaţi şi cei sănătoşi, dar în cazul acestora infecţia poate cel mult să cauzeze iritaţii şi infecţii ale pielii sau ochilor sau urechilor.

ANPC a cerut închiderea temporară a piscinelor

Lipsa neregulilor, însă, pare nesfârşită. Comisarii ANPC spun că cele două piscine nu aveau autorizaţie, regulamentul nu indica numărul maxim de oameni care pot folosi piscina simultan. Nu aveau desemnat un responsabil de piscină, nu ţineau evidenţa operaţiunilor de curăţare a apei şi nici nu o făceau aşa cum trebuie. Nu aveau regulament de utilizare a toboganului şi nici marcajul privind adâncimea apei.

Pentru toate acestea, ANPC a cerut închiderea temporară a piscinelor pentru cel mult 6 luni, dar a aplicat şi o amendă de 35.000 de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cele două piscine amendate de ANPC cu 35.000 de lei, din cauza bacilului piocianic descoperit în apă, nu aveau autorizaţie