ATENŢIE! Brânza şi uleiul de măsline, cele mai contrafăcute alimente de pe piaţa din România
Brânza şi uleiul de măsline sunt cele mai contrafăcute alimente de pe piaţa din România. Una din nouă sticle de ulei de măsline controlate de inspectorii de la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului conţine de fapt cu totul altceva.
De Redactia Observator la 03.01.2017, 19:58Brânza şi uleiul de măsline sunt cele mai contrafăcute alimente de pe piaţa din România. Una din nouă sticle de ulei de măsline controlate de inspectorii de la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului conţine de fapt cu totul altceva.
Sub ambalaje care îţi iau ochii şi etichete promiţătoare se pot ascunde produse cu aditivi nocivi care ne pun în pericol sănătatea.
"Unii producători nu au timp, cu ghilimelele de rigoare, să aştepte 30, 60, 90 de zile. Clorura de calciu se întâlneşte în caşcaval, în telemea, deoarece unii producători nu mai au timp să aştepte. Dar dă şi consistenţa specifică maturării brânzeturilor", spune Costel Stanciu, preşedinte al Asociaţiei Pro Consumatori.
Aditivii din alimente pot da peste cap metabolismul şi pot da naştere unor toxiinfecţii şi alergii periculoase.
Specialiştii spun că aproape 10% din produsele alimentare din comerţ sunt falsificate.