Atenţie ce mâncaţi pe litoral! Nereguli uriaşe la mai multe restaurante de fiţe de la malul mării. Inspectorii OPC au găsit mizerie şi mâncare stricată
Peste 25 de restaurante din staţiuni au fost verificate de inspectorii OPC, iar ce au găsit oamenii în bucătăriile unor localuri cu pretenţii este de-a dreptul şocant. Multă carne stricată, bucăţi de mâncare luate de pe mese şi refolosite la pizza, iar la loc de cinste într-un congelator a fost găsită o raţă. Atenţie, cu tot cu pene!
De Redactia Observator la 13.07.2017, 15:06Peste 25 de restaurante din staţiuni au fost verificate de inspectorii OPC, iar ce au găsit oamenii în bucătăriile unor localuri cu pretenţii este de-a dreptul şocant. Multă carne stricată, bucăţi de mâncare luate de pe mese şi refolosite la pizza, iar la loc de cinste într-un congelator a fost găsită o raţă. Atenţie, cu tot cu pene!
Ce au găsit inspectorii în timpul controlui depăşeşte orice imaginaţie. O raţă, aşa cum o vedem pe lac, este îngheţată în cogelatorul unei pizzerii. Cu tot cu pene.
Horia Constantinescu, director OPC Constanta:
Dacă am terminat cu gândăcelul de frigider, musca zglobie, avem răţuşca de congelator, într-o stare de adormire. Ne-a explicat că nu are în meniu răţuşcă, face doar pizza.
Fac pizza, dar cu resturi adunate de pe mese.
Alt restaurant, altă bucătărie de groază. Carnea este expirată de luni de zile, iar zeci de litri de ciorbe de tot felul sunt ţinute la temperaturi ridicate. Patronul are o explicaţie! Ciorbele nu sunt pentru clienţi.
Horia Constantinescu, director OPC Constanta:
Am găsit un grajd! Carne păstrată de la mese, tăiată şi păstrată, pusă pe pizza.
Şi în Constanţa restaurantele sunt un dezastru. Într-o bucătărie cu specific turcesc carnea era depozitată la temperatura camerei, iar cuptoarele şi tigăile erau atât de murdare, încât până şi inspectorii sanitari s-au îngrozit.
Într-o chiuvetă, oalele şi chiştoacele stau la un loc.
Horia Constantinescu, director OPC Constanta:
Am aflat că minuni sunt nişte gogoşele turceşti. Maşina aia ruginită încă era folosită pentru a realiza dintr-un aluat pregătit într-un malaxor ruginit şi putrezit sub un tavan de pe care cade tencuiala într-o zonă cu temperatiuri de peste 30 de grade ea făcea minuni.
Autorităţile au închis restaurantele găsite în neregulă, iar proprietarii vor fi sancţionaţi.