Casa cerbilor, noul concept de vacanță dezvoltat de un cuplu din Suceava
Din dragostea pentru animale, un cuplu din Suceava a dezvoltat o afacere de succes. Oamenii şi-au deschis o crescătorie de cerbi în vârful muntelui şi îi invită pe turişti să experimenteze un nou concept de vacanţă. În inima naturii, vizitatorii sunt răsfăţaţi şi cu mâncăruri tradiţionale.
De Andreea Petrescu la 26.09.2020, 22:14- Animalele trăiesc acolo aproape la fel ca în sălbăticie
- În inima naturii, vizitatorii sunt răsfăţaţi şi cu mâncăruri tradiţionale
Bambi, Barbunc, Ionel şi Olguța sunt doar câteva din cele 16 exemplare de cerbi și ciute cu care se pot juca oaspeții care ajung la familia Păcuraru din Dârmoxa, Suceava.
Andreea Petrescu, reporter Observator: Fetiţa are 1 an si sase luni este printre cele mai tinere exemplare de aici din crescatorie si mai toate animalele de aici sunt atat de blande incat vin si stau sa fie mangaiate de turisti, iar uneori chiar le mananca acestora din palma.
Mircea iubeşte animalele sălbatice încă de când era copil. În urmă cu cinci ani a decis să-şi cumpere câţiva cerbi pe care să-i crească singur.
Mircea Păcuraru, proprietar: Am găsit undeva la Sibiu, la un particular o crescatorie de cerbi, si-am cumpărat 4 bucati. Dintre aia s-au inmultit. Acum am 13.
Animalele trăiesc acolo aproape la fel ca în sălbăticie şi primesc toata atenția proprietarului.
Mircea Păcuraru, proprietar: Au mocirlă unde să facă baie, unde se scaldă, ca şi în pădure, ca în libertate, trăiesc. Foarte frumos şi plăcut, atrăgător pentru populaţie, in ziua de astăzi, se spune că vin animalele peste noi, uite că venim noi peste ele.
Din pasiune a luat naştere o afacere de succes. Soția lui Mircea a început să gătească pentru oaspeţi rețelele moștenite de la străbuni.
Niculina Păcuraru: Hribi şi gălbiori, din padure de la noi, se fac aici aproape, în zonă. Și smântână. Şi la urma cand is gata pui un pic de usturoi şi pătrunjel.
Andreea Petrescu reporter Observator: Aici la Dârmoxa este si locul in care va puteti aduce aminte perfect de copilarie. Gazdele vă vor lasa sa va faceti cartofi pe plita sau scrijele cum se numesc in partea asta a locului, si de asemenea sa mancati ceva ce cu siguranta n-ati mancat demult, si anume lapte fiert in ceaunul in care s-a fiert mamaliga.
În apropriere sunt şi câteva cabane care pot fi închiriate. Unele sunt case vechi, aduse de pe dealurile din zonă, reconstruite bucată cu bucată şi transformate în spații de cazare.