Video Românii se pregătesc pentru masa de Crăciun. Cât costă să comanzi un meniu complet
Mai sunt 10 zile până la Crăciun şi românii se pregătesc deja pentru masa de sărbătoare. Cei care nu vor sau nu au timp să gătească comandă. Există restaurante care se ocupă de tot. De la aperitive, până la sărmăluţe şi fripturi.
Vedetele sunt sarmalele și friptura de porc, iar pentru cei care nu consumă carne de porc există ca variantă friptura de pui sau curcan. Apoi, platourile reci care conțin doar produse tradiționale, cum ar fi mușchiuleț de porc afumat, tobă, cârnați de casă, slăninuță, caltaboș, brânzeturi și legume. Coastele și cârnații afumați, ceafa la cuptor… și acestea se numără printre mâncărurile preferate de Crăciun.
Masa de sărbătoare de Crăciun poate costa între 400 și 600 de lei
Răciturile sunt și ele foarte căutate, pot fi cu carne de porc sau curcan. Românii își mai doresc pe masa de sărbătoare și ciolan afumat cu varză, un deliciu.
Și să nu uităm de diferitele salate, cum ar fi salata de boeuf sau cea de sfeclă cu hrean. Ciorbele sunt și ele nelipsite: de perișoare, de burtă, rădăuțeană, sau ciorba de pui cu tăiței de casă. Iar la desert, vestitul cozonac cu nucă ori poalele-n brâu.
Cine vrea mai multe lactate pe masă poate opta și pentru brânza de oaie frământată, care merge foarte bine cu friptura. Ori laptele acru!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰