Tehnici moderne de învățare pentru Bacalaureat. Comentarii în rime, pe versurile lui Psihotrop
Elevii de azi s-au modernizat. Mulţi dintre ei nu mai colorează ideile pricipale, ci învaţă comentarii în rime, pe versuri muzicale. Tehnica este creația lui Psihotrop, un tânăr care a transformat programa de la Bacalaureat în piese cu priză la toţi colegii lui.
De Redactia Observator la 06.07.2019, 16:38- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Elevii de azi s-au modernizat. Mulţi dintre ei nu mai colorează ideile pricipale, ci învaţă comentarii în rime, pe versuri muzicale. Tehnica este creația lui Psihotrop, un tânăr care a transformat programa de la Bacalaureat în piese cu priză la toţi colegii lui.
Din limitări, de acolo se naște creativitatea, din momentul în care îți sunt impuse anumite lucruri si vrei sa fii creativ și vrei sa le faci în alt mod.
"Prima a fost Plumb, iar cea mai populara e Moara cu Noroc. Nu neaparat ca mi-a fost greu să fac rime, atât cât să stau și să citesc nişte comentarii întregi și să le readaptez. Ion e o piesa mai lentă, mi s-a părut amuzantă, pur si simplu, eu am facut initial 10 piese si urmează sa le lansez si pe urmatoarele 7, pentru a acoperi toata materia. S-au întâmplat atâtea, cu pământuri, cu dragostea, cu prietenele sale, a înșelat" a povestit Psihotrop.
Expert în rime pe ritmuri hip-hop, Psihotrop are şi sfaturi pentru candidaţii la Bac, cum să înveţe mai uşor.
"Ar putea să citească operele, au atâtea cărţi, au materia, sunt şi piesele mele care cred ca ajută în anumită masură. Nu știu daca eu, ca artist, pot să schimb ceva, dar sper ca cei din generația mea… sper să aibă un aport în domeniul asta, peste timp", spune tânărul.
Pentru unii elevi funcționează muzica. Pentru ceilalti, însă, funcţionează alte metode.
"La mine muzica nu e cea mai bună metodă de a învăța, prefer liniștea, schemele, la română refer să scot ideile principale, la istorie imi scot anii" a spus Alexandra.
"Ei bine, la mate și la info functionează cu totul altfel. Internetul mă ajută foarte mult, reprezintă o sursa de informație foarte utilă. De exemplu, pe laptop și pe telefon mi-am instalat aplicații pentru Bac, să învăț lucruri logice și să le pun în aplicare la examenul pentru Bacalaureat" a adăugat Maria.
Și, ca totul să meargă bine la examenele de Bacalaureat, cheia rămâne tot la clasele primare. Iar profesorii recunosc acum: noile generații au nevoie de alte sisteme de predare.
"În 2019 nu mai merge cu toceala, nu mai merge să folosesc doar memoria și să o încarci acolo. Trebuie să evoluăm, să găsim alte metode!", este sfatul învăţătoarei Claudia Chiru.