Competiţia Roboţilor din Capitală, peste 600 participanţi
Peste 600 de împătimiţi ai roboticii, unii veniţi din Mexic, alţii chiar din Japonia, s-au duelat în probe originale, la Competiţia Roboţilor din Capitală. Evenimentul a devenit tradiţie în ultimii 12 ani şi le oferă ocazia tinerilor inventatori să fie remarcaţi de marile companii din domeniu.
De Redactia Observator la 03.11.2019, 22:35Peste 600 de împătimiţi ai roboticii, unii veniţi din Mexic, alţii chiar din Japonia, s-au duelat în probe originale, la Competiţia Roboţilor din Capitală. Evenimentul a devenit tradiţie în ultimii 12 ani şi le oferă ocazia tinerilor inventatori să fie remarcaţi de marile companii din domeniu. În acest an, robotul umanoid Ionuţ construit de câţiva elevi de 16 ani i-a impresionat pe toţi participanţii.
El este Robotul Ionuţ, vedeta acestui an a competiţiei RoboChallenge. Construit de câţiva liceeni din Oradea, nu a avut rival în proba de sumo. Cu capul înainte şi-a doborât toţi adversarii.
În viitor, Robotul Ionuţ ar putea avea dimensiunile unui om adult şi ar putea fi programat să ajute persoanele în vârstă şi pe cele cu dizabilităţi. Până atunci, îşi demonstrează talentul de dansator.
600 de participanţi din 17 ţări s-au înscris la Competiţia Roboţilor, un eveniment organizat de 12 ani de Universitatea Politehnica din Bucureşti. Venit din Mexic, acest tânăr ni-l prezintă pe Lupita, un roboţel umanoid care poate urmări un obiect, după culoare.
Iar un inventator din Spania ne arată versiunea sa de mână bionică. Poate fi folosită ca un dispozitiv prostetic pentru oamenii cu probleme. Folosim şi nişte senzori speciali, aşa că poate fi folosită ca o mână robotică în industrie.
Surprinzător, cei mai mulţi spectatori s-au înghesuit să vadă cele mai mici invenţii: nano-roboţii.
Conceptul RoboChallenge a luat naştere în anul 2000 în Marea Britanie şi le oferă ocazia tinerilor inventatori să facă pasul de la roboţii de jucărie la cei proiectaţi de marile companii.