Consiliul Superior al Magistraturii, aviz negativ pe Legile Justiției şi acuze grave la adresa ministrului Tudorel Toader
Consiliul Superior al Magsitraturii a desfiinţat, din nou, proiectul pentru Legile Justiţiei. Magistraţii au decis să dea aviz negativ.
De Redactia Observator la 09.11.2017, 21:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Consiliul Superior al Magsitraturii a desfiinţat, din nou, proiectul pentru Legile Justiţiei. Magistraţii au decis să dea aviz negativ. Deşi nu mai este proiectul lui, ministrul Justiţiei a fost atacat dur. Chiar şefa judecătorilor l-a acuzat că a minţit în Parlamentul European.
Mai bine de trei ore au fost dezbătute noile legi ale justiţiei propuse de coaliţia PSD- ALDE. Proiectul a suferit modificări majore faţă de versiunea iniţială propusă de Tudorel Toader. Preşedintele revine în schema de numire a şefilor marilor Parchete. Se propune însă separarea carierelor magistraţilor şi infiintarea unui institut de Integritate, care sa aibă în subordine şi Inspecţia Judiciară, organismul care anchetează magistraţi.
Augustin Lazăr, procuror general: "Nu înţeleg de ce e nevoie de o procedură de urgenţă, când noi aici avem nevoie de studii de impact. Sau poate nu am învăţat nimic din legea de punere în libertate a condamnaţilor!"
Şefa Instanţei Supreme i-a adus acuzaţii grave ministrului Justiţiei. Spune că ar fi prezentat la Bruxelles o altă reformă a justiţiei.
- Un interlop supranumit "Traficantul vedetelor", a urmărit la şcoală fiica unui bodyguard care l-a dat afară...
- Imunoglobina nu se mai găseşte în România, sute de pacienţi, mulţi dintre ei copii, sunt în pericol
- Grădiniţele private sunt din ce în ce mai căutate şi oferă condiţii peste cele ale statului
Consiliul Superior al Magistraturii a desfiinţat proiectul noilor legi. 11 dintre membri au votat împotrivă, în timp ce doar 7 au fost de acord cu aceste schimbări.
Însă, avizul de la CSM este consultativ. Propunerile legislative vor fi supuse la vot în comisia specială comună a celor două Camere Parlamentare, apoi vor intra în plen.