Corporatişti doar cu numele: Angajaţii din multinaţionale au rămas să lucreze de acasă. Sub 20% dintre clădiri sunt ocupate
Corporatişti doar cu numele! După mai bine de un an petrecut acasă, angajaţii din multinaţionale încă nu revin la birourile din clădirile de sticlă. Cum numărul îmbolnăvirilor a crescut, angajatorii au decis ca salariaţii să muncească tot de la distanţă. Beneficii sunt de ambele părţi: angajatii au mai mult timp la dispoziţie, iar companiile reduc din costuri.
De Andra Mitu la 16.10.2021, 20:26- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Radu Crăciun, senior account manager: După cum vedeți nu e nimeni în momentul de fata. Majoritatea agentilor noștri....cred ca unul sau doi mai vin sa lucreze de la birou.
Florina Grosu, consultant birouri: Cu siguranța modul de lucru nu va mai fi același. Asta este clar!
Piaţa de birouri s-a schimbat din temelii, odată cu pandemia. În această companie, aproape toată lumea lucrează de acasă.
Radu Crăciun, senior account manager: În momentul în care am observat ca eficiența nu a scăzut am decis și în urma faptuşlui că angajații nostrui s-au mobilizat foarte bine, am decis ca e cea mai buna decizie. Analizăm în momentul de fata o oarecare continuitate a muncii hibrid.
- Bucureştiul, între vechi şi nou. Zeci de clădiri hibrid îmbină stilul istoric şi cel modern, spre încântarea...
- Sistemul de muncă hibrid, un motiv de frustrare pentru angajaţi. Oamenilor le lipseşte interacţiunea cu colegii
- Românii preferă telemunca şi după trecerea pandemiei. Mulţi angajatori sunt deschişi pentru prelungirea unui...
Industria IT, cea care a dat startul construcţiei de birouri, pune acum o frână bruscă, pentru că jucătorii din domeniu au descoperit "munca de oriunde".
Sub 20% dintre clădiri sunt ocupate de angajaţi
Bogdan Cange, business developer: În caldirile pe care le administram am observat ca prezenta la birou este direct influențată de riscul epidemiologic. Dacă în vara am observat chiar și 50 la suta grad de ocupare, acum cu noile restrictii sub 20% dintre clădiri sunt ocupate de angajați.
Andra Mitu, reporter Observator: Cam aşa arată multe dintre birourile din România. În momentul de fata doar câțiva salariati mai vin fizic la birou. Angajatorii au descoperit ca eficiența e aceeași, în plus costurile sunt mai mici. Așa ca cei mai mulți lucrează de acasă, în telemuncă.
În zona Pipera, polul corporatiştilor din Capitală, freamătul de altă dată pare că a dispărut. Înainte de pandemie, staţia de metrou era mereu aglomerată iar tramvaiele, pline de tineri angajaţi. Acum doar cei care trebuie să lucreze neapărat de la birou pot fi zăriţi în zonă.
Florina Grosu, consultant birouri: Cu siguranța modul de lucru nu va mai fi același. Asta este clar! 95 la suta dintre angajatori au decis ca se va lucra în modul hibrid și doar 5 la suta spun ca vor reveni la sistemul de munca exclusiv de la birou.
La finalul anului trecut, 55% dintre companii lucrau în regim de telemuncă, arată studiile.